Zoeken

Marokkaanse humorist deelt live beelden van mishandeling door politie (video)

19 mei 2019 - 18:40 - Marokko

©

Een Marokkaanse humorist heeft zaterdag een live op Facebook gedeeld waarin te zien is hoe hij door een verkeersagent wordt mishandeld.

Amine Radi werd door de agent tegengehouden met een "Stop, jij ezel". Waarschijnlijk kregen de twee daarop ruzie. Radi stelt in de video dat hij al voor hij begon te filmen door de agent was geslagen en dat zijn mond bloedde en zijn zonnebril gebroken was.

Terwijl hij aan het filmen was en de agent wilde tonen, werd de humorist live door de politieman tegen de grond geslagen. "We zijn in 2019 en een politieman mishandelt me op straat", hoort men Radi zeggen.

Een andere agent greep in in een poging om de situatie te kalmeren. Radi bleef heel beleefd met hem en stopte zelfs met filmen op aandringen van de ambtenaar. Hij stapte vervolgens naar het politiekantoor om aangifte te doen. Dat verliep goed zoals hij zelf op Facebook vertelde.

"Ik wil graag alle professionele politieagenten en de prefect bedanken die mij met respect en professionaliteit hebben geholpen. Moge gerechtigheid geschieden. Het recht krijgt je niet maar moet je eisen.", schreef de humorist dezelfde avond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team