Zoeken

Veroordeelde Algerijnse drugsdealer naar Marokko gevlucht

23 januari 2020 - 16:00 - Wereld

©

De rechtbank van Bouira in Algerije heeft afgelopen donderdag vier leden van een internationale drugsorganisatie veroordeeld tot gevangenisstraffen gaande van drie jaar tot levenslang.

Alle verdachten werden veroordeeld voor drugshandel en wapenbezit. Hun arrestatie volgde op de vondst van een half ton hasj in een koelwagen aan de ingang van Lakhdaria, in augustus 2017.

De bestuurder van de vrachtwagen, een man afkomstig uit Algiers, werd gearresteerd en leidde de politie tot de rest van de bende. Enkel de leider van de organisatie wordt nog gezocht en zou naar Marokko zijn gevlucht.

Volgens gerechtelijke bronnen werden de bestuurder van de vrachtwagen en een familielid die hem vergezelde tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Drie andere verdachten afkomstig uit Setif werden kort na de vondst van de drug gearresteerd in het bezit van vuurwapens.

Liberté Algerie bericht dat de verdachten tussen 19 en 60 jaar oud zijn. De tiener werd tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Twee andere verdachten werden vrijgesproken. De leider van de bende werd bij verstek tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team