Zoeken

Hoofdverdachte "Hamza mon bb" Aicha Ayach in VAE gearresteerd en aan Marokko uitgeleverd

20 februari 2020 - 14:30 - Wereld

©

Aicha Ayach is dinsdag door de politie in de Verenigde Arabische Emiraten gearresteerd en reeds aan Marokko uitgeleverd voor haar vermeende betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb".

Marokko had een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de jonge vrouw, die hoofdverdachte is in het schandaal waarbij tientallen bekende Marokkanen werden gechanteerd.

TelQuel bericht dat haar uitlevering aan Marokko gebeurde op basis van het uitleveringsverdrag van april 2016 tussen de VAE en het koninkrijk.

Onder de verdachten van het "Hamza mon bb" schandaal bevinden zich Dounia Batma en haar zus Ibtissam. Eerder werd al een Marokkaanse politieman tot 10 maanden gevangenisstraf en een boete van 2000 dirham veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de zaak.

Soukaina Jannah, Marokkaans influencer meer bekend als Soukaina Glamour, de journalist Simo Daher, de hacker Oussama J. en de eigenaar van een autoverhuurbedrijf werden tot 2 jaar gevangenisstraf en een schadevergoeding van 10.000 dirham elk veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team