Zoeken

Algerijns-Marokkaanse "broederschap": YouTuber gelyncht op social media

2 juni 2023 - 18:00 - Wereld

©

Nadat zijn meest recente video over de culturele gelijkenissen tussen Algerije en Marokko voor een hoop polemiek zorgde op sociale media, heeft de Jordaanse YouTuber Joe Hattab de publicatie verwijderd en zijn excuses aangeboden.

De influencer publiceerde onlangs een verslag van een "toeristische" trip in Algerije, waarin hij vertelt hoe hij door de steden Algiers, Constantine en Oran reisde, evenals Tlemcen in het noorden van het land en Maghnia, gelegen op ongeveer twintig kilometer van Oujda in Marokko. Hij beëindigde zijn reis aan de Algerijns-Marokkaanse grens. In de video bezoekt hij een markt in de stad Maghnia waar verschillende Marokkaanse kruiden en tajines worden verkocht. De video bevat ook een fragment van het nummer "Khawa Khawa" (Brothers, Brothers) van Reda Taliani en Baby Gang.

Lees ook: Marokkaanse sportcommentator beIN Sports slachtoffer lastercampagne Algerije

De verbroedering tussen de twee volkeren en de gelijkenissen tussen hun culturen die in de video wordt benadrukt, leidden tot negatieve reacties van Algerijnse internetgebruikers, die de YouTuber ervan beschuldigden partij te kiezen in de crisis tussen de twee landen, terwijl hij "noch Algerijn noch Marokkaan is en ooh geen expert in geopolitiek".

Lees ook: Ophef om aanwezigheid Riyad Mahrez en Islam Slimani op Lachfestival Marrakech

Tegenover de controverse die door de video werd veroorzaakt, besloot Joe Hattab het filmpje een aantal uren na publicatie te verwijderen. "Mijn excuses aan iedereen, ik heb de video verwijderd omdat die uit zijn context werd gerukt. Het doel ervan was om de nauwe banden van broederschap die de twee volkeren verenigen te benadrukken. De inhoud van de video nam een politieke wending en toen ik zag dat het meer kwaad dan goed ging doen, heb ik hem nog geen 6 uur na de publicatie verwijderd", legde Joe Hattab uit in een post op Instagram.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team