Zoeken

Oproep tot broederschap tussen Marokkanen en Algerijnen

6 juni 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Internationale Unie van Moslimgeleerden (IUMS) roept Marokko en Algerije op om hun politieke en diplomatieke spanningen te verminderen en te werken aan bilaterale betrekkingen die beide buurlanden ten goede komen.

"Marokko en Algerije zouden baat hebben bij het bundelen van hun krachten in het kader van een actieve samenwerking om de veiligheid en stabiliteit van de regio te garanderen", zei Ali al-Qaradaghi, secretaris-generaal van de IUMS in een tweet. Hij benadrukte dat de twee landen een gemeenschappelijke visie zullen moeten hebben om de uitdagingen van de regio aan te gaan.

Lees ook: Wat als Marokko en Algerije zouden samenwerken op economisch gebied?

De Iraakse prediker sprak zijn diepe bedroefdheid uit over de politieke spanningen tussen Marokko en Algerije en zei zich zorgen te maken over deze crisis, die versterkt wordt door bepaalde individuen en groepen die haatboodschappen verspreiden om tweedracht te zaaien tussen de twee volkeren.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Algerijnse president uit in Marokko

"Het belangrijkste is het behoud van de historische, culturele en broederlijke banden die de twee naties verenigen," voegde Ali al-Qaradaghi eraan toe. Hij riep op tot waakzaamheid en het verminderen van de spanningen tussen beide landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team