Zoeken

Algerije niet van plan uitgestoken hand Mohammed VI te aanvaarden

4 augustus 2021 - 19:00 - Marokko

©

Algerije is duidelijk niet bereid de uitgestoken hand van Koning Mohammed VI te aanvaarden voor een eventuele verbetering van de betrekkingen tussen de twee landen. Luitenant-generaal Saïd Chengriha, stafhoofd van het Nationaal Volksleger (ANP), heeft het opnieuw over "complotten en manoeuvres die worden gesmeed tegen zijn land en het Algerijnse volk".

Enkele dagen nadat Marokko door Algerije werd beschuldigd van spionage, heeft luitenant-generaal Said Chanegriha, stafhoofd van het nationale volksleger (ANP), op dinsdag 3 augustus tijdens de installatie van de nieuwe commandant van de nationale gendarmerie, gesproken over "complotten en manoeuvres tegen" Algerije en "complotten tegen zijn volk". Volgens hem zijn deze complotten "niet ingebeeld, zoals sommige sceptici beweren", maar "gaat het over een duidelijke en manifeste werkelijkheid, waarvan de beweegredenen bij iedereen bekend zijn".

Lees ook: Grenzen Marokko-Algerije: nieuwe oproep van Koning Mohammed VI

Na de publicatie van een onderzoek door Forbidden Stories en zijn partners, beschuldigt Algerije het koninkrijk ervan de Israëlische spyware Pegasus te hebben gebruikt om 6000 telefoonnummers in Algerije af te luisteren. De telefoons behoorden toe aan politici, journalisten, diplomaten, hoge ambtenaren, activisten en zelfs het leger. Enkele dagen voor de publicatie betuigde Omar Hilale, permanent vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, zijn steun aan het "dappere Kabylische volk, dat het recht heeft op zelfbeschikking".

Lees ook: Algerije reageert op nieuws over spionage door Marokko

"De intense en meedogenloze campagne tegen ons land en zijn leger, via bepaalde buitenlandse media en sociale netwerken, is slechts het zichtbare deel van deze gemene oorlog tegen Algerije. Deze oorlog is een wraak voor de onveranderlijke houding van Algerije tegenover rechtvaardige doelen, haar inzet voor het behoud van de nationale soevereiniteit en haar beslissingen, die onafhankelijk en vrij zijn van elke vorm van onderwerping of onderdanigheid," voegde Said Chanegriha eraan toe. Hij verzekerde dat het ANP vastbesloten is om "al degenen die Algerije in de gaten houden", te verhinderen in de uitvoering van hun kwaadaardige plannen. Zij worden in deze nobele missie gesteund door het dappere Algerijnse volk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team