Zoeken

Algerije ontslaat ambassadeurs in landen die goede banden hebben met Marokko

20 november 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft de ambassadeurs en consuls van landen die goede banden met Marokko hebben, ontslagen. Dit besluit wordt in verband gebracht met een gebrek aan diplomatieke doorbraken in de Sahara-kwestie, die een knelpunt blijft tussen Algiers en Rabat.

Volgens het laatste Algerijnse officiële bulletin gaat het om vijftien ambassadeurs en consuls in het buitenland. Het gaat met name over Mohammed Haneche in Brussel, België, Mohamed Lamine Laabas in Lima, Peru, Ali Mokrani in Boedapest, Hongarije, Naceur Boucherit in Tasjkent, Oezbekistan en Mohamed Abdelaziz Bouguetaïa in Abidjan, Ivoorkust.

Lees ook: Algerije ontkent uitnodiging Koning Mohammed VI aan Abdelmadjid Tebboune

Said Moussi is sinds 21 juli 2022 niet langer ambassadeur van Algerije in Madrid. Hij werd intussen in Parijs benoemd. Abdelmadjid Naamoune oefent sinds 8 november 2022 zijn ambassadeursfunctie in Lissabon, Portugal, niet meer uit.

Lees ook: Algerije woedend op Marokko, buurland zint op wraak

Alles wijst erop dat de ontslagen verband houden met de Sahara-kwestie, aangezien Marokko in de afgelopen maanden een aardige diplomatieke vooruitgang heeft geboekt. Algiers raakt verder geïsoleerd en worstelt met het boeken van diplomatieke vooruitgang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team