Zoeken

Algerije brengt eerbetoon aan Abderrahmane Youssoufi

1 juni 2020 - 13:20 - Wereld

©

Algerije heeft via president Abdelmajid Tebboune en de FFS-partij, een hulde gebracht aan de voormalige Marokkaanse premier Abderrahmane Youssoufi, die op 29 mei na een lange ziekte stierf.

In een brief aan de familie van Abderrahmane Youssoufi, betuigt Abdelmajid Tebboune zijn "diepe droefheid" en prijst hij het "lang politiek leven" van de voormalige Marokkaanse premier, gewijd aan de verdediging van "de arbeidersklasse en de waarden van vrijheid en rechtvaardigheid".

De Algerijnse president herinnert de steun van Abderrahmane Youssoufi aan de oorlog voor de onafhankelijkheid van Algerije en zijn inspanningen voor de oprichting van een regionale eenheid. Zijn wens is nu dat de jeugd de "onvermoeibare inspanningen" van Youssoufi voorzet.

Ook de FFS-Partij deelde een condoleancebericht ondertekend door partijleider Hakim Belahcel. Voor de Algerijnse oppositiepartij is de verdwijning van de voormalige Marokkaanse premier een groot verlies, "niet alleen voor zijn eervolle familie en zijn land, maar ook voor de hele Maghreb die een van zijn historische leiders en meest toegewijde activisten verliest."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team