Zoeken

Al Hoceima krijgt dialysecentrum

14 oktober 2020 - 11:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De gemeenteraad van Al Hoceima keurt de bouw van een dialysecentrum goed. Voor de nierpatiënten van de stad is een dialysecentrum hard nodig. Een overeenkomst werd gesloten met meerdere organisaties, instellingen en het ministerie van Volksgezondheid.

Het centrum zal plaats hebben voor ongeveer vijftig patiënten met nierfalen. In het bijzonder mensen in nood krijgen voorrang. Ook willen de autoriteiten op deze manier de gezondheidssector in regio promoten en de zorgkwaliteit verbeteren.

In de overeenkomst staan nog wel een aantal voorwaarden waar de betrokken zorginstellingen aan moeten voldoen. Zo moet er genoeg medisch personeel zijn en moet de apparatuur goed onderhouden worden. De provinciale raad zal dan van zijn kant jaarlijks een subsidie geven van ongeveer 200.000 dirham om de kosten van het centrum te dekken. De gemeente Al Hoceima zal op haar beurt de komende vijf jaar een subsidie geven van 150.000 dirham om de noodzakelijke uitgaven te dekken.

Volgens persdienst MAP is de bouw van het centrum ook de wens van het koninkrijk om een fatsoenlijk leefomgeving te creëren die de waardigheid van mensen in kwetsbare situaties behoudt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team