Zoeken

Ajax wil contract Ihattaren ontbinden wegens vermeende banden met Mocromaffia

9 augustus 2022 - 16:20 - Sport

©

Mohamed Ihattaren werd in verband gebracht met de Mocromaffia, de Marokkaanse criminele organisatie die in Nederland en België actief is. De Marokkaanse speler ontkende deze informatie maar zou Ajax niet hebben kunnen overtuigen. Nu zou de club zijn contract willen ontbinden.

Door de controverse die ontstond na de publicatie door De Telegraaf van een vermeende link tussen Ihattaren en het crimineel milieu, zag de Marokkaanse speler, die door Juventus werd uitgeleend aan Ajax Amsterdam, zich genoodzaakt via zijn zus een ontkenning te publiceren op sociale media. Hij beweerde geen banden te hebben met de criminele groepering.

Lees ook: Mohamed Ihattaren bedreigd na daten meisje?

Een van de leden van de Mocro Maffia in Nederland zou echter naar zijn proces zijn gereden in een auto die aan Ihattaren toebehoorde, en die kort daarna verbrand werd teruggevonden. De middenvelder zou ook een zware crimineel hebben bezocht in de gevangenis.

Lees ook: Mohamed Ihattaren opnieuw verdwenen

"Hij staat te dicht bij de mensen die betrokken zijn bij het Marengo proces. Maar dat betekent niet dat hij er zelf deel van uitmaakt," probeerde journalist en oud-politieman John Van den Heuvel uit te leggen. "Om die reden wil Ajax het contract van de speler per 31 december, wanneer zijn uitleenperiode bij Juventus afloopt, beëindigen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team