Zoeken

Airbnb in Marokko: ongetrouwde koppels niet welkom

13 oktober 2015 - 21:48 - Marokko

©

Airbnb groeit stilletjes aan uit tot één van de populairste huizenverhuursite voor toeristen in Marokko. Marokkaanse koppels die niet getrouwd zijn, zijn echter niet echt welkom en moeten oplettend zijn.

Volgens artikel 490 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht staat een gevangenisstraf van 1 maand tot 1 jaar op buitenechtelijke relaties. Ook verhuurders weten dat. De Britse krant The Telegraph sprak hierover met Britse eigenaars in Marokko.

Bridget Holden bezit samen met haar Marokkaanse echtgenoot een riad in Marrakech die ze via Airbnb verhuurt. Zij legt uit dat mensen die een kamer boeken soms niet de mensen zijn die werkelijk komen logeren. Jonge Marokkaanse niet getrouwde koppels bijvoorbeeld doen zich voor als buitenlanders wanneer ze een kamer boeken. Zij nemen volgens Holden een groot risico voor zichzelf, maar niet alleen. Ook eigenaars die aan ongetrouwde koppels huren riskeren een strenge straf.

Marokkaanse koppels die zich aanmelden met een valse identiteit hebben, nog steeds volgens Holmes, meestal geen bankrekening of betalen via vrienden en kennissen in het buitenland.

Een andere riadeigenaar vertelde aan de krant dat er hardnekkige geruchten waren over de aanwezigheid van tientallen informanten die voor de politie werken. Zij spelen aan de veiligheidsdiensten informatie door over eigenaars die ondanks de wetgeving, woningen aan ongetrouwde koppels verhuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team