Zoeken

Marokko-Algerije: zware strijd dreigt rond Afrika Cup 2025

5 oktober 2022 - 13:00 - Sport

┬ę

De Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) heeft de organisatie van de Afrika Cup 2025 voor Guinee ingetrokken omdat het land niet over de nodige infrastructuur beschikt om het voetbalkampioenschap te organiseren. Er ontstaat hierdoor een felle concurrentie tussen Marokko en Algerije.

De voorzitter van de CAF, die naar Algerije reisde voor de loting van het Afrikaans kampioenschap voor lokale teams (CHAN) dat in januari in Algerije wordt gehouden, kondigde aan dat Guinee wordt ontdaan van de organisatie van Afrika Cup 2025. Marokko, Algerije, Zuid-Afrika en Egypte zijn de landen die Guinee zouden kunnen vervangen. Zaterdag hebben de Egyptische autoriteiten aangekondigd dat zij niet geïnteresseerd zijn in het organiseren van het Afrikaans kampioenschap. Het land was al in 2019 gastheer van het toernooi.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Marokko wil Guinee vervangen

Marokko zal naar verwachting in de komende dagen zijn kandidatuur officieel bekendmaken. Het koninkrijk heeft een slechte reputatie voor het organiseren van het toernooi, wat niet bevorderlijk is. In 2015 zou Marokko de Afrika Cup organiseren, maar trok zich twee maanden voor de start terug om volksgezondheidsredenen (ebola-epidemie). Daardoor moest de CAF Equatoriaal-Guinea als vervangend land aanwijzen. Dit besluit van het Rabat leverde het koninkrijk een lange schorsing van de competitie op, die uiteindelijk in 2021 werd opgeheven.

Lees ook: Marokko wil Afrika Cup 2025 organiseren

Algerije wil eveneens gastland zijn voor de Afrika Cup 2025. Het buurland heeft sinds 1990 geen toernooi meer georganiseerd en is bezig met de bouw van vier grote, moderne stadions. Ook al andere infrastructuur werd reeds gerenoveerd. Er wordt een felle concurrentie verwacht tussen de bonden van de twee landen om het toernooi te hosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team