Zoeken

Handlanger Taghi opgepakt in Nederland

26 november 2019 - 17:20 - Wereld

©

Walid M., een 33-jarige handlanger van Mocro-maffia kopstuk Ridouan Taghi, werd medio november in Utrecht gearresteerd en wordt sindsdien vastgehouden.

De dertiger wordt ervan verdacht een aanslag te hebben voorbereid op een spyshop in Nieuwegein in 2015. Hij zou een actieve lid zijn van de criminele organisatie van Ridouan Taghi en Said Razzouki.

Het AD bericht dat Taghi opdracht had gegeven om de winkel met een bazooka en handgranaten aan te vallen. De aanval werd uiteindelijk afgelast maar een medewerker van de winkel werd voor zijn woning in Huizen geliquideerd.

Volgens het Openbaar ministerie wilde Taghi wraak nemen na een inval van de politie in een aantal loodsen die door zijn organisatie werden gebruikt. De agenten ontdekten er een heel arsenaal aan wapens.

Taghi vermoedde dat de winkel in Nieuwegein met de politie en justitie had samengewerkt. Dat bleek uit PGP-berichten die door de politie werden onderschept en ontcijferd. Walid M. zou de handgranaten en bazooka’s hebben geleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team