Zoeken

Actrice Laila Rouass wil geluk bevorderen

14 juni 2022 - 17:00 - Cultuur

©

De in Marokko geboren actrice Laila Rouass, is op een missie om geluk en welzijn te bevorderen en mensen te helpen in hun zoektocht naar een evenwichtiger leven. Daartoe heeft zij een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd platform gelanceerd.

De Marokkaans-Britse actrice heeft haar platform WholeAndThenSome gelanceerd om geluk en welzijn te promoten en haar volgelingen te helpen met een evenwichtige levensstijl. "Na jaren mijn lichaam niet mooi gevonden te hebben en me niet voldaan of gelukkig gevoeld te hebben, realiseerde ik me dat ik, en alleen ik, de emotionele verandering kon maken die nodig was om gelukkig te zijn," zegt Laila Rouass. De 50-jarige actrice heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan de lancering van de site. "Aan het herformuleren wat geluk voor mij betekent. [...] Ik geloof dat we allemaal ons leven kunnen herdefiniëren om eruit te halen wat ons het meest voedt," aldus Rouass in Arab News.

Lees ook: Laila Rouass en Ronnie O’Sullivan geven elkaar een nieuwe kans

Om haar platform te beheren heeft Laila Rouass zich enkele noodzakelijke vaardigheden eigen gemaakt. In 2021 volgde ze een cursus over de wetenschap van geluk aan de universiteit van Yale. "Als je eenmaal de wetenschap van welzijn ontdekt, wordt het leven oneindig veel evenwichtiger en veel minder eng," legt ze uit. Haar lessen zijn gebaseerd op zelfcompassie. "Zonder zelfcompassie neemt zelfmisbruik een kracht aan die overweldigend wordt en moeilijk te beheersen is," voegt ze eraan toe.

Lees ook: Soumaya Ahouaoui: "Marokkaanse vrouwen kunnen echt feesten"

Afgelopen zondag organiseerde Laila Rouass een workshop over zelfcompassie. Ze is ook van plan lezingen en regelmatige webinars en workshops te houden om geluk en welzijn te bevorderen.

Bladna.nl