Zoeken

Grote schade aan Lamborghini’s op Marokkaans trouwfeest in Nijmegen (foto’s)

26 mei 2021 - 17:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse bruiloft in de Nijmeegse wijk Aldenhof eindigde met een enorme extra kostenpost. Lamborghini’s die gehuurd werden door vrienden van de bruidegom kwamen maandag in botsing met elkaar.

Twee Lamborghini’s, één van het type Huracán Avio, de andere van het type Urus, kwamen maandag met elkaar in botsing in de Nijmeegse wijk Aldenhof. Vrienden van de bruidegom hadden ze gehuurd om de bruid op te gaan halen. "Het was een cadeautje van zijn vrienden", vertelt de Marokkaanse moeder van de bruid. Het is een gebruikelijk geschenk op de huwelijksdag om dure sportauto’s te huren en daarmee in een huwelijksstoet de bruid op te halen. Het spektakel zorgt ervoor dat er nog meer getuigen zijn. "Met veel getuigen van het huwelijk hoeft er geen twijfel meer te zijn dat het huwelijkspaar daadwerkelijk getrouwd is en bij elkaar kan wonen op een nieuw adres", zegt ze in het AD.

Ze weet niet of de vrienden van de bruidegom verzekerd waren en hoe de regels zijn bij het Duitse verhuurbedrijf. "Ik weet alleen dat de bruiloft meer dan geslaagd was. Even is de schade ter sprake geweest, maar daarna ging alle aandacht uit naar het omschuiven van de ringen en het aansnijden van de taart. Het was een prachtig feest."

Eén van de dure bolides botste tegen een andere bolide die geparkeerd stond. Sportwagenverhuurder Danny Vijverberg van Buena Vida Supercar Verhuur in De Lier bekeek de foto’s van de schade aan de Lamborghini’s. Hun nieuwwaarde: "Elk tussen de drie en vier ton. Ik schat dat je voor reparatie van deze auto’s minstens 150.000 euro kwijt bent". Hij gebruikt voor zo’n calamiteiten een speciale verhuurdersclausule bij dure sportwagens. "Normaal geldt een eigen risico van 10.000 euro. Maar als je kunt aantonen dat er sprake is van roekeloos rijgedrag, dan is de huurder aansprakelijk voor de hele schade."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team