Zoeken

Achraf Hakimi openhartig over moeilijk begin (video)

4 december 2023 - 10:00 - Sport

©

Achraf Hakimi, beschouwd als de beste rechtsback ter wereld, heeft niet altijd een leven in weelde gekend. In een recente video van zijn stichting spreekt hij openhartig over de "moeilijke tijden" die hij enkele jaren geleden doormaakte.

De Atlas Leeuw, die nu een sterrenleven leidt, had het niet makkelijk tijdens zijn eerste jaren in de voetbalwereld. Juist om kinderen uit minder bevoorrechte milieus te helpen, richtte hij de Achraf Hakimi Foundation op.

Lees ook: Ex-vrouw Achraf Hakimi, Hiba Abouk, klaar voor nieuwe relatie

In een onlangs gepubliceerde video van de stichting doet de speler van Paris Saint-Germain onthullende uitspraken over zijn beginjaren als voetballer. Hakimi vertelt dat hij ook moeilijke momenten in zijn jeugd heeft gehad. "Als kind zijn er moeilijke momenten waarin je je hulpeloos voelt, momenten die offers vereisen om je dromen te bereiken", legt de Marokkaanse international uit.

Hakimi, die op zeer jonge leeftijd begon met zijn voetbalcarrière, erkent dat er momenten waren waarop zijn zelfvertrouwen verdween en onzekerheid de overhand nam. Volgens hem waren er "momenten van marginalisatie en afwijzing, en soms, buiten het veld, denk je na en vraag je je af of je het gaat maken of niet".

Lees ook: Achraf Hakimi investeert in hotelindustrie (video)

"Maar in werkelijkheid maakt het je sterker, en die momenten laten je rijpen", benadrukt Hakimi, eraan toevoegend dat hij zelf dergelijke momenten heeft meegemaakt. "Sommige waren echt moeilijk, maar andere waren heel mooi en het waard om te beleven", concludeert hij.

Bladna.nl