Zoeken

Internetgebruikers opgelicht door deepfake van Achraf Hakimi (video)

27 februari 2024 - 22:00 - Sport

©

De naam van Achraf Hakimi, sterspeler van Paris Saint-Germain, wordt misbruikt in een deepfake-video die op Facebook circuleert. In de video wordt de Marokkaanse voetballer vals beschuldigd van betrokkenheid bij een oplichtingsapp.

De video toont een dubbelganger van Achraf Hakimi die in gebrekkig Darija en vloeiend Egyptisch dialect spreekt. Hij beweert meer dan 10 miljoen euro te hebben verdiend met een app die gebruikers belooft snel geld te verdienen. Het logo van de Marokkaanse tv-zender 2M en de presentatie van journaliste Ihssane Benalluch worden eveneens misbruikt om de video geloofwaardiger te maken.

Lees ook: Achraf Hakimi en Kylian Mbappé in Barcelona gespot (video)

Oplettende kijkers merkten echter onregelmatigheden op en wisten de video te ontmaskeren als een deepfake. Deepfakes zijn video’s die met behulp van kunstmatige intelligentie gemanipuleerd zijn om het te laten lijken alsof iemand iets zegt of doet wat hij of zij in werkelijkheid niet heeft gedaan.

Lees ook: Achraf Hakimi wil met Kylian Mbappé naar Real Madrid

Deze nepvideo schaadt de reputatie van de Atlas Leeuw en toont de gevaren van deepfakes. Deze technologie kan worden gebruikt om desinformatie te verspreiden en mensen te manipuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team