Zoeken

Achraf Hakimi haalt Hakim Ziyech in

19 april 2024 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Achraf Hakimi staat op het punt om een historische mijlpaal te bereiken in de UEFA Champions League. Na de kwalificatie van Paris Saint-Germain voor de halve finales van het toernooi, staat de Atlas Leeuw op het punt om Hakim Ziyech te passeren in aantal gespeelde wedstrijden in deze prestigieuze competitie.

Beide spelers staan momenteel gelijk met 45 wedstrijden, maar Achraf Hakimi heeft de kans om dit record te verbreken tijdens de komende confrontaties met Borussia Dortmund. Zijn prestatie in de heenwedstrijd tegen FC Barcelona heeft zijn status als onbetwiste basisspeler in de verdediging van PSG bevestigd, wat erop wijst dat hij, tenzij er een onverwachte blessure optreedt, ook in de halve finales op het veld zal staan.

Lees ook: Ruzie tussen Lionel Messi en Achraf Hakim liep bijna uit de hand

Achraf Hakimi’s Champions League-avontuur speelde zich af bij vier verschillende clubs: 25 wedstrijden voor Paris Saint-Germain, 5 met Inter Milan, 13 met Borussia Dortmund en 2 met Real Madrid. Ziyech daarentegen speelde 45 wedstrijden voor drie clubs: 17 in het shirt van Ajax Amsterdam, 23 met Chelsea en 5 met Galatasaray.

Lees ook: Hakim Ziyech en Brahim Diaz in conflict?

Hakimi, die wordt beschouwd als één van de beste rechtsbacks van zijn generatie, heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug, terwijl Hakim Ziyech het moeilijk heeft om zich te bevestigen bij Galatasaray en er zelfs geruchten zijn dat hij de club aan het einde van het seizoen zou kunnen verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team