Zoeken

Wordt Achraf Hakimi bedreigd bij PSG?

10 april 2023 - 19:00 - Sport

©

Met een seizoen dat matig verloopt, wil Paris Saint-Germain (PSG) radicale maatregelen nemen. Luis Campos dreigt ermee spelers die niet presteren tot het einde van het seizoen, te verkopen. Ook Achraf Hakimi.

De coach is van plan om spelers die niet aan de verwachtingen voldoen tijdens de rest van het seizoen, op de transfermarkt te zetten. Luis Campos heeft een interne nota hierover uitgedeeld, ook al weet hij dat niet alle spelers verkocht zullen worden. Vorige zomer had de club al afscheid genomen van 18 spelers die werden uitgeleend, verkocht of waarvan het contract was afgelopen, meldt Le Parisien.

Lees ook: Marokkaanse elftal en PSG hadden deal over Hakimi

Ondanks de aanwezigheid van sterren zoals de Marokkaan Achraf Hakimi, Kylian Mbappé en Léo Messi, heeft PSG de laatste twee thuiswedstrijden verloren tegen Rennes (0-2) en Lyon (0-1), en heeft het slechts zes punten voorsprong op Lens en Marseille. Na overwinningen tegen Lille, Nantes en Brest zal de Parijse club proberen om de komende wedstrijden tegen Nice, Lens, Angers en Lorient te winnen. Een doel dat moeilijk te bereiken zal zijn met weinig gemotiveerde spelers.

Luis Campos verzekert dat hij alle spelers op dezelfde manier zal behandelen, zowel sterren als onbekende spelers. Maar het is wel duidelijk dat sommige sleutelspelers van de ploeg, zoals Hakimi, Mbappé, Verratti, Mendes of Marquinhos, zich weinig zorgen hoeven te maken. Toch is niets zeker. Onlangs heeft PSG een nieuwe concurrentiefactor vastgesteld, waardoor spelers meer kunnen verdienen als ze de gestelde doelen bereiken.

Lees ook: Achraf Hakimi bij tien best betaalde Ligue 1-spelers

Achraf Hakimi, die in februari werd aangeklaagd voor verkrachting, is geblesseerd en heeft in de laatste wedstrijden minder goed gepresteerd. De Atlas Leeuw zal extra inspanningen moeten leveren om zijn prestaties op peil te houden en een vertrek tijdens de volgende transferperiode te voorkomen.

Bladna.nl