Zoeken

Achraf Hakimi deze zomer verkocht?

9 mei 2023 - 11:00 - Sport

©

De transfer van de Marokkaanse international Achraf Hakimi deze zomer lijkt vorm te krijgen. Paris Saint-Germain zou overwegen om hem te verkopen, indien ze een interessant aanbod ontvangen.

"Er wordt gespeculeerd over de toekomst van Achraf Hakimi bij PSG. Clubs als Manchester United en Chelsea werden genoemd...", aldus Jonathan Johnson in zijn column voor CaughtOffside. De Parijse club zou bezig zijn met een grote herstructurering en afscheid kunnen nemen van de Marokkaanse international. "Gezien zijn rol in het PSG-team en voor wat hij op het veld brengt, zou de Marokkaanse international zeker niet bovenaan de lijst staan van spelers die de club weg wil als onderdeel van een squad shake-up deze zomer. Maar het is belangrijk om te onthouden dat er momenteel niet veel andere spelers zitten in de selectie van PSG, die zo’n grote transfersom kunnen opbrengen als Hakimi, vooral als hij naar een Premier League club zou gaan. Gianluigi Donnarumma is waarschijnlijk de enige andere die een aanzienlijk bod zou aantrekken, maar hij heeft niet het beste seizoen achter de rug", analyseert Johnson.

Lees ook: Achraf Hakimi op radar Engelse clubs, PSG eist hoge prijs

Volgens de journalist zou PSG een serieus bod op de Marokkaanse rechtsback moeten overwegen. De Parijse club "moet de kas wat aanvullen en financieel fair play respecteren. Het waarschijnlijke vertrek van Messi zal hen daarbij helpen, maar het betekent dat Hakimi een van de spelers is die een bod zou kunnen aantrekken dat vergelijkbaar is met het bod dat PSG aan Inter betaalde om hem binnen te halen." Hij vindt dat de Parijse club ook rekening moet houden met de vriendschap tussen de 24-jarige Marokkaan en Kylian Mbappé, zijn teamgenoot en PSG-aanvoerder, indien ze de Marokkaanse international deze zomer laten gaan.

Lees ook: Dit verdient Achraf Hakimi

Momenteel willen twee Engelse clubs Hakimi binnenhalen. Chelsea, dat al voor zijn transfer naar PSG interesse in hem toonde, ziet hem nog steeds graag komen. "PSG verkreeg zijn transfer in 2021, maar het is mogelijk dat Chelsea terug in de race komt, hoewel het moeilijk voor te stellen is dat hij (Achraf) akkoord zou gaan om naar een club te gaan die niet alleen niet in de Champions League zit, maar volgend seizoen misschien helemaal niet meer in Europa speelt. De eventuele ondertekening van de Marokkaanse rechtsback zal niet gemakkelijk zijn voor de Engelse club. Het zal concurrentie ondervinden." Manchester United is ook geïnteresseerd in de Marokkaanse international.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team