Zoeken

Ruim 1400 illegale abortussen per dag in Marokko

21 februari 2014 - 21:53 - Gemeenschap

©

In Marokko worden dagelijks ruim 1400 illegale abortussen uitgevoerd. Dat meldt een Marokkaanse vereniging die strijdt tegen abortus. De NGO zegt zelfs een lijst van artsen te bezitten die illegale abortussen uitvoeren.

Onder hen zouden zich enkele bekende Marokkaanse dokters bevinden. De operaties worden uitgevoerd in kantoren of klinieken en kosten 1500 à 3000 dirham.

Meerdere artsen en academici waarschuwen tegen dergelijke handelingen. Sommige klinieken worden door hen zelfs beschouwd als "slagerijen gewijd aan illegale abortus".

Uit gegevens van de NGO zijn mensen die een illegale abortus vragen gewoonlijk minderjarige meisjes, studenten of jonge huiswerksters.

Het ministerie van Gezondheid weigert de cijfers van de NGO echter te bevestigen. Doordat het om een illegaal praktijk gaat is het voor de afdeling namelijk erg moeilijk om nauwkeurige statistieken te bezorgen.

In 2012 stelde dezelfde NGO dat ruim 600 abortussen per dag werden uitgevoerd in Marokko. Een zwangerschap onderbreken mag in Marokko enkel als voor de moeder een levensbedreigende situatie is ontstaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team