Zoeken

Bassima Hakkaoui wil referendum over abortus

1 maart 2012 - 16:53 - Marokko

©

De uitvaardiging van een wet over de abortus vereist een diepgaand debat met artsen, psychologen en oelema, aldus Bassima Hakkaoui, minister van Sociale Ontwikkeling, Vrouwen, Gezin en Solidariteit.

Abortus in geval van incest of verkrachting is een ramp volgens Bassima Hakkaoui, in een interview met het dagblad Al Ahdat Al Maghribia. Volgens haar moet een abortus enkel worden toegestaan ​​om gezondheidsredenen en in overeenstemming met de voorschriften van de islam.

Een referendum is nodig om over de toekomst van dit "gevaarlijke praktijk" te besluiten, volgens Bassima Hakkaoui. De minister legt daarbij uit dat Marokko een "slimme Staat" is die de rechten van haar burgers verdedigt, ook degenen die het zelf niet kunnen doen, namelijk de foetus die wordt beroofd van zijn recht op leven.

In Marokko worden dagelijks tot 1000 illegale abortussen gepleegd volgens een onofficieel rapport uitgebracht in oktober 2011. De praktijk is verboden in Marokko, behalve in geval van gevaar voor de gezondheid van de moeder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team