Zoeken

WK-2022: Marokko stuurt duizenden politieagenten naar Qatar

8 juni 2022 - 11:40 - Marokko

©

Het gastland van het wereldkampioenschap voetbal 2022, Qatar, heeft een beroep gedaan op de expertise van Marokko op het gebied van veiligheid, om de organisatie van het toernooi te doen slagen.

Gedurende de maanden november en december zal Qatar naar verwachting 1,5 miljoen supporters uit de hele wereld verwelkomen. Een toestroom van mensen die gelijk staat aan 50% van de bevolking van het land, zo meldt Jeune Afrique. Er wordt benadrukt dat dit een enorme uitdaging betekent op organisatorisch gebied.

Lees ook: WK-2022: Marokko stuurt cyberbeveiligingsexperts naar Qatar

Om het hoofd te bieden hebben de Qatarese autoriteiten Marokko gevraagd om bijstand op het gebied van inlichtingen en veiligheid. Op dit verzoek werd door Marokko - met enige aarzeling - positief gereageerd.

In dit verband is de directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst (DGSN) en de inlichtingendienst (DGST), Abdellatif Hammouchi, eind mei naar Qatar gereisd voor een werkbezoek. Na afloop van dit bezoek is een samenwerkingsovereenkomst tussen beide landen ondertekend, op basis waarvan enkele duizenden Marokkaanse politiemensen zullen worden ingezet om de veiligheid van het evenement te garanderen.

Lees ook: Marokko stuurt speciale legereenheden naar Qatar

Marokko nam ook deel aan de werkzaamheden van een conferentie met als titel "The Last Mile of the Qatar FIFA-2022 World Cup", die op 22 en 23 mei in Doha werd gehouden en werd bijgewoond door veiligheidsfunctionarissen uit de 32 gekwalificeerde landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team