Zoeken

Grote veranderingen binnen Marokkaanse politietop

7 juli 2024 - 14:40 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, hoofd van de nationale veiligheidsdienst DGSN, heeft een reeks belangrijke benoemingen doorgevoerd. Dit is onderdeel van een strategie om de roulatie van leidinggevende functies te bevorderen en jonge talenten de kans te geven om veiligheidsverantwoordelijkheden op zich te nemen.

In totaal zijn er 31 benoemingen gedaan voor leidinggevende posities binnen de centrale en regionale diensten van de DGSN in steden als Targuist, Salé, Rabat, Casablanca, Safi, Bouznika, Khemisset, Oujda, Guercif, Temara, Al Aroui en Beni Ensar. Op centraal niveau is er een nieuwe chef aangesteld voor de afdeling administratieve onderzoeken en klachtenbehandeling. Op regionaal niveau is een politiefunctionaris benoemd tot hoofd van de veiligheidsregio Khemisset, een functie die hij al tijdelijk bekleedde.

Lees ook: Marokkaanse politie moderniseert

Ook Bouznika heeft een nieuwe politiechef gekregen. Daarnaast zijn er benoemingen gedaan voor het hoofd van de regionale recherche in Salé, het hoofd van het regionale politiebureau in Targuist en het hoofd van de inlichtingendienst in Bouarfa.

Lees ook: Kunstmatige intelligentie in dienst van Marokkaanse politie

In Casablanca zijn zeven nieuwe politiechefs en acht hoofden van de afdeling verkeersongevallen benoemd om de roulatie van leidinggevende functies binnen het politiekorps te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team