Zoeken

Marokko: dreigende luchtaanvallen tegen Polisario?

13 april 2018 - 11:20 - Marokko

©

Het Marokkaans leger zal mogelijk een luchtaanval tegen leden van het Polisario in het oosten van de bufferzone in de Sahara lanceren.

Dat zou de Franse minister van Buitenlandse zaken Jean-Yves Le Drian aan zijn Algerijnse ambtsgenoot Abdelkader Messahel hebben verklaard tijdens diens werkbezoek aan Frankrijk.

Volgens Assabah maakte Le Drian deze verklaring net voor de ontmoeting van Koning Mohammed VI en de Franse president Emmanuel Macron op woensdag.

Messahel zou als gevolg daarvan na zijn terugkeer in Algerije spoedmeetings hebben georganiseerd met legerverantwoordelijken. Hij zou hen toen hebben meegedeeld dat Marokko de troepen van het Polisario door middel van luchtaanvallen uit Tifariti, Guerguerat, Bir Lahlou en Mjik wil wegjagen.

Het blad maakt zelfs een link met de crash van een Algerijnse legervliegtuig op woensdag waarbij 257 mensen omkwamen, waaronder een dertigtal leden van het Polisario. Volgens Algerijnse media gaat het om "Saharawi-patiënten en hun begeleiders, waaronder vrouwen en kinderen".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team