Zoeken

Hezbollah beschuldigt Marokko van samenwerking met Israëlische Mossad (video)

27 mei 2018 - 16:50 - Wereld

©

Marokko verbrak begin mei alle betrekkingen met Iran vanwege de steun van de Hezbollah aan het Polisario. De Hezbollah heeft nu de tegenaanval geopend en beschuldigt het koninkrijk ervan met de Israëlische Mossad te hebben samengewerkt.

De beschuldigingen werden door niemand minder dan Hassan Nasrallah, leider van de Libanese sjiitisch Hezbollah, op televisie geuit.

Nasrallah verklaarde dat het "duidelijk is dat de Israëlische autoriteiten deze namen aan de Marokkanen heeft gegeven", eraan toevoegend dat Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken, geen bewijzen heeft kunnen tonen. "Hij had slechts enkele namen en weigerde ze aan de Iraanse minister door te geven.", aldus de secretaris-generaal van de Hezbollah.

"De Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken verklaarde dat hij aan de Iraanse minister van Buitenlandse zaken een dossier had overhandigd over de samenwerking van de Hezbollah met het Polisario. De (Iraanse) minister van Buitenlandse zaken stuurde me dit dossier, maar er was geen dossier. Hij gaf hem een half blad.", vervolgde Nasrallah. "Waar zijn de bewijzen? Hebben jullie opnames, een video, getuigen?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team