Zoeken

Algerijnse minister van Buitenlandse zaken spreekt over grens met Marokko

23 januari 2018 - 17:20 - Wereld

©

Marokko nam afgelopen weekend deel aan de 5+5 conferentie over de West-Mediterrane Dialoog in Algiers. De Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Abdelkader Messahel werd als gevolg opgeroepen om te reageren op de gespannen betrekkingen van zijn land met Marokko en de opening van de grenzen tussen de twee landen.

Messahel verklaarde over de grenzen, die sinds 1994 gesloten zijn, dat het "probleem niet een kwestie van het openen of niet openen van de grenzen" was. "Er zijn beveiligingsprioriteiten. Grenzen zijn poreus en groot en ze moeten worden gecontroleerd", verklaarde Messahel, eraan toevoegend dat de opening niet aan de orde van de dag was.

De bewindsman gelooft echter dat de grenzen niet voor altijd gesloten zullen blijven. "We bouwen een weg. Dit betekent niet dat de weg naar de Marokkaanse grens lange tijd gesloten zal blijven. Neen. Als we deze weg hebben gebouwd is dat omdat we een regionale integratie willen. "

Wat betreft de Unie van de Arabische Maghreb (UMA) sprak Messahel over zijn ontmoetingen met de ministers uit Noord-Afrika, "zelfs Marokko". "We zullen dit onderwerp verder bespreken in Addis Abeba. Het is voor ons absoluut noodzakelijk om deze unie met nieuwe ideeën opnieuw te starten. Het moet zich aanpassen aan de veranderingen en nieuwe structuren.", aldus Messahel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team