Zoeken

Abdelilah Benkirane haalt hard uit naar homoseksuelen

9 december 2021 - 15:00 - Marokko

abdelilah-benkirane-homosexuelen.jpg

Op de eerste bijeenkomst van het Nationaal Comité van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) heeft haar secretaris-generaal Abdelilah Benkirane vele negatieve uitspraken over homoseksuelen gedaan.

"Homoseksuelen hebben altijd bestaan in de wereld, in de islamitische wereld en in Marokko, maar zij werden verzwegen. Als ze er openlijk over praten, zullen ze zich zeker moeten verantwoorden," verklaarde Abdelilah Benkirane. Hoewel hij niet uitsluit dat hij sommige standpunten van de PJD zal vernieuwen, zegt hij dat hij niet zal tolereren dat homoseksuelen openlijk blijk geven van hun "ongehoorzaamheid aan God", meldt Hespress.

Lees ook: Abdelilah Benkirane nieuwe leider PJD, Koning Mohammed VI feliciteert hem

De partijleider verzekert echter het niet de bedoeling is om mensen te kwetsen en dat individuele gevallen niet kunnen worden gebruikt om algemene wetten te maken. De vraag die hij stelt is: "Gaan we homoseksuelen behandelen zoals in Europa?"

Lees ook: Repressie homoseksualiteit in Marokko en de rest van de wereld

Met andere woorden, de PJD "zal haar strategische overtuigingen niet veranderen" en vasthouden aan het "islamitisch referentiekader", terwijl Benkirane zich naar eigen zeggen "inspant voor vernieuwing". Hij waarschuwt dat het veranderen van overtuigingen zonder hem zal moeten gebeuren. "Als je overtuigingen wilt veranderen, zoek dan iemand anders om de PJD te leiden", aldus de voormalige premier van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team