Zoeken

Aardgas: Spanje stelt Marokko gerust

30 augustus 2022 - 16:20 - Wereld

©

‘Spanje’ heeft garanties aan Marokko gegeven met betrekking tot zijn aardgasvoorziening, ondanks de grote vraag omwille van de internationale situatie en de naderende winter.

Volgens officiële bronnen die door de Spaanse website Libre Mercado worden geciteerd, heeft Madrid de stroom aardgas naar Rabat in de afgelopen maanden gehandhaafd. Dat is ook een aanwijzing voor de mogelijkheid om toekomstige leveringen verder op te voeren.

Lees ook: Russisch gas via Spanje naar Marokko?

Meer bepaald zond Spanje dagelijks 0,5 gigawatt per uur aan gas naar Marokko, meldt de website, erop wijzend dat de hoeveelheid werd verhoogd tot 1 gigawatt per uur op de tweede dag van augustus, om een aantal dagen later nog verder te stijgen.

In een recente verklaring herhaalde de Spaanse premier Pedro Sanchez zijn toezegging om de aardgasvoorziening van Marokko tijdens het winterseizoen te garanderen, ondanks de grote vraag en de bezorgdheid over de gasvoorziening binnen de Europese Unie.

Lees ook: Spanje ontvangt niet langer gas uit Algerije

Spaanse media berichtten eerder over dreigementen van Algerije aan het adres van Spanje. Naar aanleiding van het nieuwe standpunt van de Spaanse regering inzake de Sahara-kwestie, dreigde Algerije zijn aardgasleveranties aan Spanje te verminderen, indien het land aan Marokko zou blijven leveren. De bedreigingen werden realiteit, aangezien er recentelijk verminderingen werden doorgevoerd in de levering van aardgas uit Algerije aan Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team