Zoeken

Aardbevingen Noord-Marokko: moeten we vrezen voor de big one?

1 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

Sinds begin april 2021 zijn in totaal 2139 aardbevingen van uiteenlopende intensiteit geregistreerd, met epicentra in de zuidelijk omgeving van de Alboránzee. Dit meldt het Nationaal Geografisch Instituut in Spanje. Afgelopen weekend werden er meer dan tien aardbevingen gemeten.

Van de meer dan 2000 aardbevingen die sinds april zijn geregistreerd, hadden er 104 een kracht van 3 graden of meer op de schaal van Richter en 16 een kracht van 4 graden of meer. Ook werden 111 bevingen door de bevolking gevoeld, met name in de regio van Driouch.

Lees ook: Driouch opgeschrikt door aardbeving van 5,5

In het zuidelijke gebied van de Alboránzee wordt verwacht dat er aardbevingen van verschillende krachten geregistreerd zullen blijven worden. In 2016 werd zelfs een beving van 6,3 graden op de schaal van Richter gemeten. Bijzonder is dat de oorsprong van deze reeks bevingen in de zee ligt en dus ver van de bewoonde wereld. Door de afstand worden de seismische golven wat verzwakt, vertellen bronnen van het Spaanse Seismische Netwerk aan Europa Press.

In de afgelopen maanden zijn in het zuidelijke gebied van de Alboránzee ongeveer 1500 aardbevingen van uiteenlopende intensiteit geregistreerd. In veertien dagen zijn er nog eens 600 bijgekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team