Zoeken

Aardbeving Marokko: vermiste Britse toeristen levend teruggevonden

12 september 2023 - 12:00 - Wereld

©

Twee Britse vrouwen die als vermist waren opgegeven na de verwoestende aardbeving in Marokko, zijn levend en wel teruggevonden. Ze werden veilig slapend teruggevonden in de straten van een afgelegen dorp.

Rebecca Calvert (65) en Hilary Mckegney (64) bevonden zich op slechts 30 kilometer afstand van het epicentrum van de aardbeving, die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond. Ze waren net aangekomen in Imlil in het Atlasgebergte voor een wandeltocht en zouden verblijven in het hotel Le Village Du Toubkal. Katie, de dochter van Rebecca, deelde een hulpoproep om de Britse minister van Buitenlandse Zaken, James Cleverly, te vragen dringend hulp te sturen.

Lees ook: Mysterieuze blauwe lichtflitsen vlak voor aardbeving Marokko (video)

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde tegenover Will, de echtgenoot van Rebecca Calvert, dat zijn vrouw ongedeerd was. De plaats waar ze zich bevonden was gespaard door het natuurgeweld. Na een angstige periode van onzekerheid ontving de familie zondag eindelijk bericht van de twee vrouwen. Ze hadden twee dagen bij lokale bewoners op straat geslapen, vertelde Katie aan PA.

Lees ook: Noodkreet inwoners Marrakech

Will voegde toe dat de vrouwen van plan waren de nacht op de luchthaven van Marrakech door te brengen, in afwachting van hun vlucht naar Londen Gatwick op maandag. De vlucht was echter nog niet bevestigd vanwege een scheur in de landingsbaan van de luchthaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team