Zoeken

Aanslag Peter R. de Vries: "Beschuldigingen aan adres Ridouan Taghi onterecht"

10 juli 2021 - 10:40 - Wereld

©

Inez Weski, de advocate van Ridouan Taghi, is niet tevreden over de manier waarop de media bericht over haar cliënt. Ze is van mening dat de beschuldigingen over zijn vermeende betrokkenheid bij de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries onrechtmatig zijn.

In een persmededeling schrijft Weski dat "zonder enige objectieve onderbouwing" wordt gewezen naar Taghi als verantwoordelijke voor de aanslag. Ze zegt "geschokt" te zijn door de aanslag op De Vries, maar wijst erop dat het "op dit moment vooral belangrijk is om de rust en onafhankelijkheid in het onderzoek te bewaren".

Lees ook: Mocro maffia: advocaten kroongetuige Nabil B. op dodenlijst

De advocate verwijst in haar verklaring onder meer naar uitspraken van De Vries uit 2019 waarin hij zei op een dodenlijst te staan van Taghi. "Daarover werd destijds zonder enig bewijs haar cliënt genoemd als de verantwoordelijke voor de lijst. Peter R. de Vries twijfelde destijds al aan de betrouwbaarheid van die melding. Cliënt heeft toen laten weten niets van doen te hebben met zo’n dodenlijst. Over een eventueel onderzoek naar zo’n lijst door het openbaar ministerie is helaas niets meer inhoudelijks vernomen, dus ook niet of die melding op desinformatie berustte.”

Ook berichten over de betrokkenheid van haar cliënt bij de moord op advocaat Wiersum vindt Weski voorbarig. "Er wordt in de media weer ten onrechte gesteld dat cliënt vervolgd wordt of verantwoordelijk zou zijn voor de dood van advocaat Wiersum en de broer van de kroongetuige. Cliënt wordt hiervoor echter niet vervolgd en voor zover bekend, is cliënt ook niet als verdachte aangemerkt. Er is inmiddels, zoals in de media is bericht, een groot politie onderzoek gaande en er zouden personen zijn aangehouden. Verwacht mag worden, dat alle mogelijke scenario’s grondig zullen worden onderzocht."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team