Zoeken

Moslimorganisaties Nederland geschokt door overlijden Peter R. De Vries

17 juli 2021 - 10:00 - Wereld

©

Nederlandse moslimorganisaties hebben via een verklaring laten weten dat de dood van misdaadverslaggever Peter R. de Vries hen diep geschokt heeft.

De organisaties schrijven dat Peter R. de Vries op "treffende wijze de hypocrisie en de dubbele maat" verwoordde met betrekking tot het maatschappelijk debat rond islam en moslims in Nederland, schrijft de Leeuwarder Courant. "Hij hield de samenleving een spiegel voor".

Lees ook: Aanslag Peter R. de Vries: "Beschuldigingen aan adres Ridouan Taghi onterecht"

De Vries werd volgens de islamitische organisaties enorm gerespecteerd door moslims. "Als één van de weinige bekende Nederlanders ontmaskerde en bestreed hij de extreemrechtse retoriek van bepaalde politici in de Tweede Kamer. Hij weigerde mee te gaan in het gure en xenofobische klimaat dat onze samenleving steeds meer domineert en bedreigt."

De organisaties verklaren dat moslims intens meeleven met de familie en nabestaanden van De Vries. "De daders, medeplichtigen en opdrachtgevers moeten opgespoord worden, berecht worden en voor een lange tijd achter de tralies verdwijnen. Dat zijn wij als samenleving verplicht aan de man die zoveel voor ons allen heeft betekend."

Lees ook: Mocro maffia: advocaten kroongetuige Nabil B. op dodenlijst

De verklaring is onder meer door de Federatie Islamitische Organisaties, Samenwerking Moskeeën Limburg (SML) en het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden ondertekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team