Zoeken

Taghi wil tientallen miljoenen betalen om uit gevangenis te ontsnappen

13 juli 2021 - 10:40 - Wereld

©

Ridouan Taghi zou tientallen miljoenen euro’s beschikbaar hebben gesteld om door een zwaarbewapend commando bevrijd te worden uit de extra beveiligde inrichting (EBI) in Vught. Dat staat in een rapport van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

Het gaat om een RSJ-rapport uit april, waar De Telegraaf als eerste over berichtte. "Er zou worden gezocht naar een bemiddelaar die hiervoor enkele tientallen miljoenen euro’s zal krijgen. Tot slot komt naar voren dat een neef van klager mensen benadert om klager te bevrijden", staat er in het rapport. Dat verslag werd opgesteld na een beroep van de advocaten van Ridouan Taghi tegen de tweede verlenging van zijn verblijf in de EBI, meldt het AD.

Het rapport citeert informatie van het Team Criminele Inlichtingen, waaruit blijkt dat er in het criminele milieu geruchten zijn over een privé-commandogroep van Taghi, die beschikt over zware vuurwapens. Een neef van Taghi zou op zoek zijn naar mensen om de uitbraak te realiseren.

Daarnaast zou Taghi de opdracht hebben gegeven om te onderzoeken of het mogelijk is om een Nederlandse diplomaat in Afrika te ontvoeren, om deze als wisselgeld in te zetten voor zijn vrijlating. De opsporingsdiensten nemen dit plan zeer serieus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team