Zoeken

Aanslag Barcelona: vader Moussa Oukabir geschokt

19 augustus 2017 - 17:00 - Wereld

©

De familie Oukabir is geschokt. De vader van Moussa Oukabir, de tiener die met een bestelwagen op de menigte inreed in Barcelona, verblijft momenteel in zijn geboortedorp in Marokko. Hij vernam de dood van zijn zoon via de politie.

Met tranen in zijn ogen verklaarde de vader dat zijn vrouw, die zich in Spanje bevindt, hem telefonisch op de hoogte had gebracht van de dood van zijn zoon. “De Spaanse politie heeft vandaag zijn moeder gebeld die zich in Spanje bevindt om haar te vertellen dat Moussa dood was.”, verklaarde hij terwijl zijn buren en vrienden hem hun steun kwamen betuigen.

Saïd Oukabir sprak ook over zijn zoon Driss, die als verdachte door de politie in Barcelona wordt vastgehouden. Hij hoopt dat zijn 27-jarige zoon “snel onschuldig wordt verklaard”.

De Spaanse politie heeft de identiteit van drie van de vijf verdachten die in de nacht van donderdag op vrijdag in Cambrils werden doodgeschoten bekendgemaakt. Het gaat om Moussa Oukabir (17), Saïd Aallaa (18) en Mohamed Hychami (24). Moussa wordt ervan verdacht achter het stuur te hebben gezeten van de bestelwagen die donderdag 14 mensen doodreed in Barcelona.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team