Zoeken

Aanslag Cambrils: dit zijn de vijf Marokkaanse aanslagplegers

20 augustus 2017 - 17:10 - Wereld

©

De Spaanse autoriteiten hebben de namen vrijgegeven van de vijf jongeren die afgelopen donderdag door de politie werden doodgeschoten tijdens een aanslag in Cambrils.

Allen zijn van Marokkaanse afkomst en tussen 17 en 24 jaar oud. Het gaat om Moussa Oukabir, Saïd Aallaa, Mohamed Hychami, Omar Hychami en El Houssaine Abouyaaqoub. Een zesde verdachte, Younes Abouyaaqoub, wordt nog door de politie gezocht.

Moussa Oukabir (17) wordt er tevens van verdacht de bestelwagen te hebben bestuurd die gebruikt werd voor de aanslag in Barcelona dezelfde dag. Daarbij kwamen veertien mensen om en raakten ruim honderd mensen gewond.

Minder dan 24 uur na de aanslagen kondigden de Spaanse autoriteiten aan dat een terreurcel van twaalf mensen was opgerold. Drie vermeende leden van de cel worden nog gezocht.

Een dag voor de aanslag waren twee mensen omgekomen bij de ontploffing van een huis in Alcanar, op 200 kilometers van Barcelona. De politie ging eerst uit van een gaslek maar denkt nu dat in het pand bommen werden vervaardigd om nog grotere aanslagen te plegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team