Zoeken

Aanslag Barcelona: Marokkaan verdacht

18 augustus 2017 - 11:14 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan wordt ervan verdacht deel te hebben genomen aan de aanslag van Barcelona waarbij donderdag dertien doden en ruim honderd gewonden vielen.

Driss Oukabir werd in Aghbala geboren en woonde legaal in Spanje. Zijn foto werd heel kort na de aanslag door de politie verspreid.

Oukabir werd op een honderdtal kilometers van Barcelona aangehouden. Hij zou gelinkt zijn aan de bestelwagen die voor de aanslag op het bekende en drukste plein van de stad, La Rambla, werd gebruikt

Een tweede verdachte afkomstig uit Melilla werd op 200 kilometers van Barcelona, in Alcanar, aangehouden. Een dag eerder had een ontploffing in de stad een dode en zeven gewonden gemaakt. Er zou een verband zijn tussen de ontploffing en de aanslag in Barcelona. Volgens een politiewoordvoerder werden in het huis waarschijnlijk explosieven vervaardigd.

Spanje was in 2004 al getroffen door de meest dodelijke aanslag in Europa. Er vielen toen 194 doden in de regio van Madrid. Het merendeel van de aanslagplegers waren Marokkanen. De aanslag was toen door Al Qaeda opgeëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team