Zoeken

Tahar Ben Jelloun hekelt PJD

3 december 2011 - 13:00 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane leidt een ondergrondse ideologie en pleit voor homofobie, zei woensdag de Marokkaanse schrijver Tahar Ben Jelloun. Volgens hem hebben islamisten niets met politiek te maken en dat hun plaats in de moskeeën is.

De PJD promoot een "cafeïnevrije maar zorgwekkend" islamisme omdat Abdelilah Benkirane een hekel heeft aan seculieren. De man heeft ook campagne gevoerd tegen de Beweging van individuele vrijheden (Mali), die het recht claimt om in het openbaar te eten tijdens Ramadan, aldus Ben Jelloun.

De schrijver hekelt ook het feit dat de PJD de annulering had gevraagd van Elton John’s concert in 2010 in Rabat, omdat hij Marokkanen zou "homoseksualiseren".

Tahar Ben Jelloun die de nederlaag van het islamisme in de Arabische wereld voorspelde in zijn laatste boek, zegt het over Talibaans islamisme te hebben gehad, niet over de publieke steun voor een simplistisch en rationeel ideologie, namelijk het geloof.

In Marokko "is het de eerste keer dat het volk gaat leven met islamisten aan de macht", aldus Tahar Ben Jelloun die concludeert: "Als Benkirane Marokko afhelpt van corruptie, dan wordt ik ook islamist".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team