Zoeken

De beloftes van Azzedine Ounahi voor de Afrika Cup 2024

3 januari 2024 - 09:00 - Sport

©

Azzedine Ounahi heeft in een interview met RMC Sport zijn vertrouwen uitgesproken over zijn voorbereidingen en vorm voor de aankomende Afrika Cup 2024.

De Marokkaanse international die moeite heeft om zijn plek te vinden bij Olympique Marseille, verzekert dat hij de laatste weken veel vooruitgang heeft geboekt. Hij heeft extra gewerkt met een fysieke trainer en voelt dat hij terugkeert naar zijn normale prestatieniveau, klaar om 100% te geven tijdens de Afrika Cup.

Lees ook: Azzedine Ounahi op weg naar Saoedi-Arabië?

Ondanks zijn 17 wedstrijden en twee doelpunten dit seizoen bij de Franse topclub, is Ounahi kritisch over zijn prestaties en deelt hij hoe hij continu werkt aan zijn fysieke en mentale conditie. Hij erkent dat de aanstaande Afrika Cup een uitdagend toernooi zal zijn, maar benadrukt het belang van teamcohesie en de bereidheid van zijn teamgenoten om elkaar te steunen. Hij wijst erop dat alle teams in Afrika gemotiveerd zullen zijn om Marokko, als een sterke tegenstander, te verslaan, wat een extra motivatie is voor de Atlas Leeuwen om gefocust en volledig voorbereid te zijn.

Ounahi spreekt ook lovend over bondscoach Walid Regragui, die hij beschouwt als een grote broer voor het team. Hij waardeert Regragui’s begrip van de dynamiek binnen en buiten het veld en zijn focus op het bouwen van een hecht team in plaats van individuele spelers. Hij benadrukt dat, net zoals tijdens het WK in Qatar, de samenhang en solidariteit binnen het team cruciaal zullen zijn voor hun succes op de Afrika Cup.

Lees ook: Afrika Cup 2024: selectie Marokko bekend, verrassingen en teleurstellingen

De Marokkaanse middenvelder concludeert door het belang te benadrukken van een verenigd en toegewijd team voor het Afrikaans kampioenschap, waarbij hij optimistisch is over de capaciteiten van het Marokkaans elftal om het toernooi te winnen, mits ze dezelfde teamgeest en focus behouden die hen succes bracht tijdens het Wereldkampioenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team