Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Mohammed VI waarschuwt Ban Ki-Moon over Sahara (16 april 2014)

Mohammed VI waarschuwt Ban Ki-Moon over Sahara

Koning Mohammed VI heeft zaterdag een telefoongesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties gehad over de Sahara. De Koning waarschuwde Ban Ki-Moon tegen "gevaarlijke keuzes" in het Sahara-dossier.


Chefchaouen, de magische ’blue city’ (15 april 2014)

Chefchaouen, de magische 'blue city'

Mijn reisplannen wijzigen vaak on the spot. Ook nu weer. De bedoeling was een citytrip Sevilla met m’n schatje. Maar hij is fan van Marokko en roept al een paar jaar dat hij me mee wil nemen naar Chefchaouen. Omdat we in Sevilla relatief dicht bij Marokko zijn hebben we besloten de oversteek te maken. We splitsen onze trip in tweeën; eerst Chefchaouen en daarna Sevilla.


Rachid Talbi Alami verkozen tot voorzitter van het Marokkaans parlement (15 april 2014)

Rachid Talbi Alami verkozen tot voorzitter van het Marokkaans parlement

Het Marokkaans Parlement heeft op vrijdag een nieuwe voorzitter gekozen. Rachid Talbi Alami, kandidaat van de RNI-partij, volgt Karim Ghellab op voor een termijn van twee jaar.


Marokko niet immuun voor nucleaire terrorisme (11 april 2014)

Marokko niet immuun voor nucleaire terrorisme

Marokko heeft de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om nucleaire terrorisme te voorkomen, volgens minister Abdelkader Amara van Energie, Mijnen, Water en Milieu.


Marrakech in top 10 beste toeristische bestemmingen (10 april 2014)

Marrakech in top 10 beste toeristische bestemmingen

Marrakech heeft opnieuw een plaatsje veroverd in de ranking van beste bestemmingen wereldwijd. De ranking werd opgesteld op basis van berichten van miljoenen reizigers op de website van TripAdviser.


Koning Mohammed VI beveelt regering misdaad beter te bestrijden (9 april 2014)

Koning Mohammed VI beveelt regering misdaad beter te bestrijden

Koning Mohammed VI heeft aan minister Mohamed Hassad van Binnenlandse Zaken bevolen om meer inspanningen te leveren tegen de criminaliteit in het land.


Duizenden Marokkanen demonstreren voor sociale rechtvaardigheid (9 april 2014)

Duizenden Marokkanen demonstreren voor sociale rechtvaardigheid

Duizenden mensen demonstreerden zondag in Casablanca voor meer sociale rechtvaardigheid. Verschillende vakbonden hadden opgeroepen tot de betoging om de regering "onder druk zetten".


Amsterdam op werkbezoek in Marokko (9 april 2014)

Amsterdam op werkbezoek in Marokko

Van 9 april tot en met 12 april brengt een kleine Amsterdamse delegatie onder leiding van locoburgemeester Freek Ossel een bezoek aan de steden Casablanca, Rabat, Tanger en de provincie Larache in Marokko. Het werkbezoek is gericht op de uitbreiding van de samenwerking op havenactiviteiten, watermanagement, afvalinzameling en mensenrechten. Ook worden eerdere samenwerkingsprojecten op het gebied van kunst, cultuur en educatie bezocht.


Casablanca is 3e beste weerbestemming ter wereld (8 april 2014)

Casablanca is 3e beste weerbestemming ter wereld

Weatherwise heeft een nieuwe ranking uitgebracht van beste weerbestemmingen in de wereld. En volgens het Amerikaans tijdschrift heeft Casablanca het derde beste klimaat in de wereld.


Marokko ontwikkelt alfabetiseringsprogramma via televisie en internet (7 april 2014)

Marokko ontwikkelt alfabetiseringsprogramma via televisie en internet

Marokko heeft een nieuw alfabetiseringsprogramma ontwikkeld waarbij ongeletterde mensen via televisie en het internet kunnen leren lezen en schrijven.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 191