Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Waarom geen kerken bouwen in Marokko? (23 november 2014)

Waarom geen kerken bouwen in Marokko?

De enigszins verrassende vraag werd gesteld door Driss El Yazami, voorzitter van de Nationale Raad voor de Mensenrechten CNDH. Hij pleit openlijk voor de bouw van kerken voor christenen in Marokko.


Ontdek de Marokkaanse miljardairs van Forbes (21 november 2014)

Ontdek de Marokkaanse miljardairs van Forbes

In de nieuwe lijst van Afrikaanse miljardairs die het tijdschrift Forbes deze week publiceerde, staan acht Marokkanen, waaronder Koning Mohammed VI, tweede rijkste man van Marokko.


ISIS wil Marokkaanse studenten aanwerven (20 november 2014)

ISIS wil Marokkaanse studenten aanwerven

De terroristische organisatie Islamitische Staat probeert nieuwe aanhangers aan te werven uit Noord-Afrika. De terreurgroep toont vooral interesse voor Marokkanen die biologie en chemie aan Duitse universiteiten studeren of hebben gestudeerd, om chemische wapens te produceren.


Forbes schat fortuin Mohammed VI op 2,1 miljard dollar (20 november 2014)

Forbes schat fortuin Mohammed VI op 2,1 miljard dollar

In een nieuwe ranking van deze week schat het tijdschrift Forbes het fortuin van Koning Mohammed VI op 2,1 miljard dollar. Dat is het tweede grootste fortuin van Marokko.


Marokko gastland belangrijke internationale top (20 november 2014)

Marokko gastland belangrijke internationale top

De Marokkaanse Koning Mohammed de Zesde kreeg woensdag de Amerikaanse vicepresident Biden op bezoek. Dit in het kader van de vijfde editie van de Internationale Top over Ondernemerschap, die dit jaar in Marrakech gehouden wordt. Innovatie, groei en samenwerking tussen onder andere ondernemers, banken en investeerders staan centraal tijdens de top.


Wapenwedloop Marokko en Algerije is zorgwekkend (19 november 2014)

Wapenwedloop Marokko en Algerije is zorgwekkend

De wapenwedloop tussen Algerije en Marokko heeft in de afgelopen jaren alarmerende proporties aangenomen. Dat stelt Rachid Tlemçani, hoogleraar aan de Universiteit van Algiers, in een analyse gepubliceerd door de krant El Watan.


Amerikaanse vice-president Joe Biden in Marrakech (19 november 2014)

Amerikaanse vice-president Joe Biden in Marrakech

Amerikaanse vice-president Joe Biden is woensdagochtend in Marrakech aangekomen, waar hij van 19 tot 21 november aan de vijfde editie van de Global Entrepreneurship Summit deelneemt.


Meer vrouwen bij Marokkaanse overheid (18 november 2014)

Meer vrouwen bij Marokkaanse overheid

Gendergelijkheid is nog geen realiteit in Marokko. Toch merkt men de laatste jaren een geleidelijke vervrouwelijking van de publieke sector in het land.


Google viert onafhankelijkheid Marokko (18 november 2014)

Google viert onafhankelijkheid Marokko

Marokko viert jaarlijks op 18 november de Dag van de Onafhankelijkheid. Google heeft voor de gelegenheid een nieuwe Doodle online gezet.


Mohammed VI spreekt met Recep Tayyip Erdogan (18 november 2014)

Mohammed VI spreekt met Recep Tayyip Erdogan

Koning Mohammed VI heeft maandag een telefoongesprek gehad met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De monarch werd uitgenodigd voor een officieel bezoek aan Turkije.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 220