Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Koninklijke woede om project straatverkopers: eerste sancties! (30 maart 2015)

Koninklijke woede om project straatverkopers: eerste sancties!

Slechts enkele dagen na de koninklijke woede tegen de ministers van Binnenlandse Zaken Mohamed Hassad en Industrie Moulay Hafid Elalamy, zijn de eerste slachtoffers gevallen.


Koning Mohammed VI huldigt Imamschool in (29 maart 2015)

Koning Mohammed VI huldigt Imamschool in

Koning Mohammed VI heeft vrijdag in Madinate Al Irfane, universitaire wijk van Rabat, een nieuw opleidingsinstituut voor Imams, morchidines en morchidates ingehuldigd.


Twee Marokkanen bij Young Global Leaders 2015 (29 maart 2015)

Twee Marokkanen bij Young Global Leaders 2015

Twee Marokkanen werden tot Young Global Leaders 2015 verkozen. Mustapha Mokass en Abdelmalek Alaoui behoren tot de beste jonge leiders in de wereld.


Ontmoeting Mbarka Bouaida Lodewijk Asscher (29 maart 2015)

Ontmoeting Mbarka Bouaida Lodewijk Asscher

Onderminister Mbarka Bouaida van Buitenlandse Zaken heeft in Rabat een meeting gehad met Nederlandse minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Video!


Marokko rolde 132 terreurcellen op (28 maart 2015)

Marokko rolde 132 terreurcellen op

Sinds 2002 heeft Marokko 132 terroristische cellen opgerold. Dat liet BCIJ-baas Abdelhak Khiame maandag tijdens een persconferentie in Salé weten.


Premier Benkirane versiert journaliste en vervolgt met liefdesverklaring aan zijn vrouw (27 maart 2015)

Premier Benkirane versiert journaliste en vervolgt met liefdesverklaring aan zijn vrouw

Premier Abdelilah Benkirane heeft eerder deze week in Casablanca de award ceremonie ’Tamayuz voor Marokkaanse vrouwen’ voorgezeten. Hij uitte met veel enthousiasme zijn bewondering voor gastvrouw Nouhad Senhaji.


Kankerverwekkende klaslokalen in Marokko (26 maart 2015)

Kankerverwekkende klaslokalen in Marokko

Minister Rachid Belmokhtar van Onderwijs heeft tijdens een meeting met vakbondsvertegenwoordigers verklaard dat duizenden klaslokalen die in de jaren ’90 met kankerverwerkend materieel werden gebouwd, nog steeds worden gebruikt in Marokko.


Video: Fez onder water (26 maart 2015)

Video: Fez onder water

Een groot deel van Marokko wordt al enkele dagen geteisterd door hevige stortbuien. Gisteren stond Fez helemaal onder water. Het land vreest opnieuw te worden getroffen door overstromingen zoals die van eind vorig jaar, waarbij tientallen mensen waren omgekomen.


Koning Mohammed VI boycot lancering ’weinig ambitieus’ herstructureringsplan (26 maart 2015)

Koning Mohammed VI boycot lancering 'weinig ambitieus' herstructureringsplan

Koning Mohammed VI werd woensdagmiddag in Rabat verwacht voor de lancering van een herstructureringsplan voor straatventers. De Koning oordeelde echter dat het plan niet ambitieus genoeg was en laste de ceremonie op het laatste moment af.


Israël komt terug op besluit Marokko af te raden (26 maart 2015)

Israël komt terug op besluit Marokko af te raden

De Israëlische autoriteiten zijn op hun besluit teruggekomen om Marokko af te raden vanwege de terroristische dreiging. Zes landen, waaronder Saoedi-Arabië en Syrië, zijn verboden bestemmingen voor Israëliërs.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 248