Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Gek: Egyptenaren zweren trouw Koning Mohammed VI (21 juli 2014)

Gek: Egyptenaren zweren trouw Koning Mohammed VI

Egyptische jongeren hebben vrijdag een Facebook-pagina gecreëerd om tegen het regime van hun president Abdelfattah El Sissi te protesteren. De pagina kreeg een nogal onverwachte naam: "Wij zijn jonge Egyptenaren en zweren trouw aan de Koning van Marokko, als Koning van Egypte"!


Marokko doet aangifte tegen Egyptische presentatrice na uitspraken over sekseconomie (20 juli 2014)

Marokko doet aangifte tegen Egyptische presentatrice na uitspraken over sekseconomie

Amani El Khayat, een Egyptische journaliste en presentatrice van de show Sabah ON op ONtv, heeft zich de woede van Marokko op de hals gehaald door te verklaren dat de Marokkaanse economie enkel groeit dankzij de seksindustrie. Marokko heeft officieel aangifte gedaan tegen de journaliste.


Nieuw schandaal: seks in Marrakech tegen Libische olie (18 juli 2014)

Nieuw schandaal: seks in Marrakech tegen Libische olie

Britse brokers van de Zwitserse Tradition Financial Services betaalden royale reizen naar Marokko aan Libiërs die toegang hadden tot staatsfondsen in hun land ten tijde van wijlen Muammar Khadaffi. In Marrakech kregen de Libiërs meisjes aangeboden om hen oliecontracten te laten afsluiten. Dat meldt de Wall Street Journal.


Grote rush voor nieuwe meteoriet in Zuid-Marokkaanse Tata (18 juli 2014)

Grote rush voor nieuwe meteoriet in Zuid-Marokkaanse Tata

Afgelopen woensdag rond 22:00 is er opnieuw een meteoriet neergestort in Marokko. De meteoriet kwam naar beneden in Foum Lahcen, in de woestijn van Tata, provincie Sidi Ifni. Honderden mensen snelden ter plekke op zoek naar stukjes meteoriet.


Bezoek Marrakech voor je dood gaat! (18 juli 2014)

Bezoek Marrakech voor je dood gaat!

De stad Marrakech staat dit jaar wederom in de top 50 van steden die men moet bezoeken voor men sterft. De ranking wordt jaarlijks opgesteld door The Huffington Post. Marrakech staat op de tweede plaats, net na de Tsjechische stad Praag, en wordt beschreven als bijna magisch en vol geheime plekken.


Opnieuw kabinetswijziging in zicht in Marokko (14 juli 2014)

Opnieuw kabinetswijziging in zicht in Marokko

Marokkaanse Premier Abdelilah Benkirane bereidt zich voor op een gedeeltelijke herschikking van zijn regering. Volgens Al Michaal is Marokko op weg naar een derde kabinetsherziening onder Benkirane.


Honderden Marokkanen demonstreren voor Palestina (14 juli 2014)

Honderden Marokkanen demonstreren voor Palestina

Vrijdag hebben een duizendtal mensen in Rabat en Casablanca deelgenomen aan demonstraties om hun steun te betuigen aan het Palestijns volk en de militaire misdaden van Israël op Gaza te hekelen.


Dreigingsniveau terrorisme op hoogst in Marokko (13 juli 2014)

Dreigingsniveau terrorisme op hoogst in Marokko

De terroristische dreiging is groter dan ooit in Marokko volgens gegevens van de inlichtingendienst. Dat meldde minister Mohamed Hassad van Binnenlandse Zaken op donderdag tijdens een regeringsraad. Het Koninkrijk heeft het dreigingsniveau voor terrorisme verhoogd naar rood. Dat is de hoogste alarmfase in Marokko.


Koning Mohammed VI, Lalla Salma en hun kinderen als (bijna) gewoon gezin in Casablanca (12 juli 2014)

Koning Mohammed VI, Lalla Salma en hun kinderen als (bijna) gewoon gezin in Casablanca

Koning Mohammed VI en zijn vrouw Prinses Lalla Salma werden afgelopen woensdag rijdend in een luxe Mercedes gezien in Casablanca. Het koninklijk koppel reed een half uurtje voor de Iftar op de zeedijk van de Marokkaanse metropool.


Aanval Israël op Gaza: Mohammed VI beveelt noodhulp aan Palestijnen (12 juli 2014)

Aanval Israël op Gaza: Mohammed VI beveelt noodhulp aan Palestijnen

Op 7 juli om middernacht is Israël een militaire offensief begonnen tegen de Gazastrook, officieel om raketaanvallen van Hamas op Israëlisch grondgebied te bestrijden. Ruim 100 Palestijnen, voornamelijk burgers, werden in deze aanvallen gedood en meer dan 670 gewond.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 202