Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Topbestemmingen van Marokkanen in de zomervakantie (20 augustus 2014)

Topbestemmingen van Marokkanen in de zomervakantie

Marokkanen hebben in hun grote meerderheid tot na de Ramadan gewacht om op vakantie te gaan. En zoals verwacht trekt vooral de kust van Marokko het meest aantal toeristen aan. Ook Marrakech doet het ongebruikelijk goed deze zomer.


Marokko werkt aan wet over kinderarbeid (20 augustus 2014)

Marokko werkt aan wet over kinderarbeid

In Marokko zal tijdens het volgend parlementair jaar een nieuw wetsvoorstel over kinderarbeid worden gestemd. Volgens de tekst, dat al sinds 2005 in de maak is, zullen kinderen jonger dan 15 jaar niet meer mogen werken. De wet bepaalt ook enkele voorwaarden voor het tewerkstellen van minderjarigen zoals het arbeidscontract, het salaris en zelfs betaald verlof.


Terroristische dreiging in Marokko: meer details over inzet leger (19 augustus 2014)

Terroristische dreiging in Marokko: meer details over inzet leger

Marokkaanse autoriteiten weigeren zich nog steeds uit te spreken over de mobilisatie van het leger en de inzet van lucht-grondraketten en andere militaire wapens in de regio El Hank, op de zeedijk van Casablanca.


Marokko beloont voorbeeldige weggebruikers (18 augustus 2014)

Marokko beloont voorbeeldige weggebruikers

In Marokko worden professionele weggebruikers sinds kort beloond wanneer ze zich goed gedragen op de weg en zich aan de verkeersregels houden. De maatregel is een initiatief van het ministerie van Openbare Werken, Verkeer en Logistiek.


Palmbomen op zeedijk Agadir bedreigd (18 augustus 2014)

Palmbomen op zeedijk Agadir bedreigd

Eigenaren van restaurants en cafés langs de zeedijk van Agadir zorgen voor bezorgde reacties in de zuid-Marokkaanse stad. Zij willen namelijk dat de palmbomen van de zeedijk worden gehaald, zodat er meer ruimte komt voor hun terrassen.


Vakantiedrukte op Marokkaanse snelwegen bereikt hoogtepunt (17 augustus 2014)

Vakantiedrukte op Marokkaanse snelwegen bereikt hoogtepunt

Marokkaanse wegen beleven drukke dagen tijdens de vakantie. Door de miljoenen buitenlandse (wereld-Marokkanen) en lokale weggebruikers tijdens de zomerperiode raadt snelwegbeheerder ADM aan snelwegen te vermijden tijdens de spitsuren tussen 17 en 21 uur.


Marokko vreest aanslagen en mobiliseert leger (16 augustus 2014)

Marokko vreest aanslagen en mobiliseert leger

In Marokko staat het leger sinds enkele dagen paraat om aanvallen af te slaan. Troepen zijn onder meer ingezet voor luchtverdediging op de zeedijk van Casablanca, in het gebied El Hank nabij de vuurtoren, waar lucht-grondraketten en andere militaire wapens zijn opgesteld.


Luxe complex Wilaya Center in Tetouan loopt vertraging op (15 augustus 2014)

Luxe complex Wilaya Center in Tetouan loopt vertraging op

De opening van het nieuwe Wilaya Center in Tetouan zal niet voor dit jaar zijn. De bouw van het nieuw complex gelegen naast de Wilaya van Tetouan, waaraan het de naam ontleent, is al bijna vier jaar aan de gang.


Marokko bouwt 1800 km nieuwe snelwegen (15 augustus 2014)

Marokko bouwt 1800 km nieuwe snelwegen

Binnen vijftien jaar zal het snelwegennetwerk in Marokko ruim 1800 kilometer langer zijn. Het grootschalig project werd enkele dagen geleden tijdens een Parlementszitting aangekondigd door de Marokkaanse minister van Verkeer Aziz Rebbah.


Marokko waarschuwt Spanje na terugkeer 3000 strijders (14 augustus 2014)

Marokko waarschuwt Spanje na terugkeer 3000 strijders

Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben de Spaanse autoriteiten gewaarschuwd voor de terugkeer van 3000 Marokkaanse strijders uit Syrië en Irak. Deze vechters zijn in staat om zowel aanslagen te plegen in Marokko als in Spanje.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 206