Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Marokko stuurt militaire vliegtuigen met noodhulp naar Gaza (27 juli 2014)

Marokko stuurt militaire vliegtuigen met noodhulp naar Gaza

Donderdagmorgen zijn twee toestellen van het Marokkaans leger met 10 miljoen dirham aan humanitair hulp op de Al Ismailia luchthaven in Egypte geland.


Marokko meest stabiele land in de Maghreb (27 juli 2014)

Marokko meest stabiele land in de Maghreb

In tegenstelling tot andere landen in de regio is Marokko erin geslaagd om aan de chaos van de Arabische Lente te ontsnappen, door middel van politieke en sociale hervormingen ingevoerd door Koning Mohammed VI. Het Koninkrijk onderscheidt zich door een reformistisch, zij het langzaam maar veilig en niet-gewelddadige proces. Dat zegt denktank Atlantic Council in een analyse gepubliceerd op 21 juli.


Ingestorte gebouwen in Casablanca: fraude en corruptie (26 juli 2014)

Ingestorte gebouwen in Casablanca: fraude en corruptie

Er zijn altijd mensen die uit het ongeluk van anderen profijt proberen te trekken. Ook na de instorting van drie gebouwen op 11 juli in Casablanca, waarbij 23 mensen om het leven kwamen. Zo zou een ambtenaar van het Stedelijk Bureau in Casablanca de naam van één van zijn familieleden op de lijst met slachtoffers hebben gezet, zodat hem een woning zou worden toegekend.


Ontdekte Marokko crash site Algerijns vliegtuig? (25 juli 2014)

Ontdekte Marokko crash site Algerijns vliegtuig?

Marokko zou als eerste de crash site hebben gevonden van het vliegtuig van Air Algérie dat eerder deze week kort na het opstijgen in Ouagadougou, verdween. Het toestel stortte in de nacht van woensdag op donderdag neer in het noorden van Mali. Dat meldt Marokkaanse nieuwszender Medi1 TV. Frankrijk ontkent dit en stelt dat de site werd gevonden door één van zijn drones.


Radioactief vis uit China in Marokko verkocht (25 juli 2014)

Radioactief vis uit China in Marokko verkocht

In Marokko is ergernis ontstaan na een artikel van Al Massae, waaruit blijkt dat op de Marokkaanse markt radioactieve vis en zeevruchten wordt verkocht. Deze worden ingevoerd uit landen van Zuidoost-Azië en voornamelijk uit China. Sommige van deze producten komen van het zeegebied genaamd "61", dat bij de Voedsel-en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) als zeer gevaarlijk staat.


Innovatie: Marokko doet het goed dankzij Marokkaanse expats (23 juli 2014)

Innovatie: Marokko doet het goed dankzij Marokkaanse expats

Marokko is acht plaatsen gestegen in de Global Innovation Index 2014, een wereldwijde index gewijd aan innovatie. Het Koninkrijk van Mohammed VI bezet de 84e plaats op een totaal van 143 landen, en behaalde een gemiddelde score van 32,24 punten.


Koning Mohammed VI voor Umrah in Mekka (22 juli 2014)

Koning Mohammed VI voor Umrah in Mekka

Koning Mohammed VI is maandag in Saoedi-Arabië aangekomen, waar hij dezelfde avond de Umrah (kleine bedevaart) heeft verricht. De Marokkaanse Koning had zijn reis naar Mekka eerder uitgesteld na de instorting van drie gebouwen in Casablanca waarbij 23 mensen om het leven kwamen, en het bezoek van Spaanse Koning Felipe VI.


Gek: Egyptenaren zweren trouw aan Koning Mohammed VI (21 juli 2014)

Gek: Egyptenaren zweren trouw aan Koning Mohammed VI

Egyptische jongeren hebben vrijdag een Facebook-pagina gecreëerd om tegen het regime van hun president Abdelfattah El Sissi te protesteren. De pagina kreeg een nogal onverwachte naam: "Wij zijn jonge Egyptenaren en zweren trouw aan de Koning van Marokko, als Koning van Egypte"!


Marokko doet aangifte tegen Egyptische presentatrice na uitspraken over sekseconomie (20 juli 2014)

Marokko doet aangifte tegen Egyptische presentatrice na uitspraken over sekseconomie

Amani El Khayat, een Egyptische journaliste en presentatrice van de show Sabah ON op ONtv, heeft zich de woede van Marokko op de hals gehaald door te verklaren dat de Marokkaanse economie enkel groeit dankzij de seksindustrie. Marokko heeft officieel aangifte gedaan tegen de journaliste.


Nieuw schandaal: seks in Marrakech tegen Libische olie (18 juli 2014)

Nieuw schandaal: seks in Marrakech tegen Libische olie

Britse brokers van de Zwitserse Tradition Financial Services betaalden royale reizen naar Marokko aan Libiërs die toegang hadden tot staatsfondsen in hun land ten tijde van wijlen Muammar Khadaffi. In Marrakech kregen de Libiërs meisjes aangeboden om hen oliecontracten te laten afsluiten. Dat meldt de Wall Street Journal.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 203