Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Marokko verwacht bezoek Egyptische President al-Sissi (2 september 2014)

Marokko verwacht bezoek Egyptische President al-Sissi

Diplomatieke bronnen hebben aan de Marokkaanse krant l’Economiste bevestigd dat de Egyptische President al-Sissi binnenkort een bezoek zal brengen aan Marokko.


Spoedvergadering Marokko Spanje om excuses controle Koning Mohammed VI (30 augustus 2014)

Spoedvergadering Marokko Spanje om excuses controle Koning Mohammed VI

De Spaanse en Marokkaanse ministers van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz en Mohamed Hassad hebben woensdag een spoedvergadering gehad in Tetouan. Tijdens de ontmoeting heeft Spanje formeel excuses aangeboden aan Mohammed VI. De Marokkaanse Koning was een paar dagen eerder door de Guardia Civil op zee nabij Sebta gecontroleerd.


Snelweg Marrakech 14 dagen dicht voor opnames Mission Impossible 5 (29 augustus 2014)

Snelweg Marrakech 14 dagen dicht voor opnames Mission Impossible 5

Voor de opnames van een "internationale film" heeft Marokkaanse snelwegenbeheerder ADM besloten om een belangrijk deel van de snelweg van Marrakech ruim twee weken lang voor het verkeer te sluiten.


Marokko meest vreedzame land in de Maghreb (27 augustus 2014)

Marokko meest vreedzame land in de Maghreb

Marokko is het meest vreedzame land in de Maghreb volgens de internationale vredesranglijst Global Peace Index 2014, van het Instituut voor Economie en Vrede (IEP). Het land is negen plaatsen gedaald op de ranglijst.


Marokko onderschept Spaanse vissersboten in territoriale wateren (27 augustus 2014)

Marokko onderschept Spaanse vissersboten in territoriale wateren

Twee Spaanse vissersboten werden door de Koninklijke Marine onderschept terwijl ze in Marokkaanse wateren aan het vissen waren. De twee kapiteins werden naar Tanger gebracht waar ze na verhoor werden vrijgelaten.


Koning Mohammed VI tegengehouden door Spaanse kustwacht (26 augustus 2014)

Koning Mohammed VI tegengehouden door Spaanse kustwacht

Koning Mohammed VI werd op 7 augustus door de Spaanse Guardia Civil gecontroleerd. De Koning voer toen met zijn plezierjacht in de wateren bij de bezette Spaanse enclave Sebta, in het noorden van Marokko.


Marokko arresteert leden ISIS en verhoogt veiligheid hotels en luchthavens (24 augustus 2014)

Marokko arresteert leden ISIS en verhoogt veiligheid hotels en luchthavens

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de arrestatie aangekondigd van twee leden van de Islamitische Staat. De twee mannen werden in Fez gearresteerd, vanwaar ze naar trainingskampen van de terroristische organisatie wilden vertrekken.


Topbestemmingen van Marokkanen in de zomervakantie (20 augustus 2014)

Topbestemmingen van Marokkanen in de zomervakantie

Marokkanen hebben in hun grote meerderheid tot na de Ramadan gewacht om op vakantie te gaan. En zoals verwacht trekt vooral de kust van Marokko het meest aantal toeristen aan. Ook Marrakech doet het ongebruikelijk goed deze zomer.


Marokko werkt aan wet over kinderarbeid (20 augustus 2014)

Marokko werkt aan wet over kinderarbeid

In Marokko zal tijdens het volgend parlementair jaar een nieuw wetsvoorstel over kinderarbeid worden gestemd. Volgens de tekst, dat al sinds 2005 in de maak is, zullen kinderen jonger dan 15 jaar niet meer mogen werken. De wet bepaalt ook enkele voorwaarden voor het tewerkstellen van minderjarigen zoals het arbeidscontract, het salaris en zelfs betaald verlof.


Terroristische dreiging in Marokko: meer details over inzet leger (19 augustus 2014)

Terroristische dreiging in Marokko: meer details over inzet leger

Marokkaanse autoriteiten weigeren zich nog steeds uit te spreken over de mobilisatie van het leger en de inzet van lucht-grondraketten en andere militaire wapens in de regio El Hank, op de zeedijk van Casablanca.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 206