Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Marokko krijgt miljoenen voor strijd tegen extremisme (24 april 2014)

Marokko krijgt miljoenen voor strijd tegen extremisme

Het Global Counterterrorism Forum (GCTF) heeft Marokko en drie andere landen gekozen om het GCERF programma tegen radicalisering en met een budget van 200 miljoen dollar, te testen.


Kroonprins Moulay Hassan en Lalla Khadija krijgen kameel cadeau (24 april 2014)

Kroonprins Moulay Hassan en Lalla Khadija krijgen kameel cadeau

Kroonprins Moulay Hassan en zijn zusje Lalla Khadija hebben vorige week in Dakhla een kameel gekregen van drie jonge Sahrawi’s.


Frankrijk doneert Mirage-gevechtsvliegtuigen aan Marokko (24 april 2014)

Frankrijk doneert Mirage-gevechtsvliegtuigen aan Marokko

De Franse luchtmacht heeft aan Marokko drie jachtvliegtuigen van het type Mirage F1B geschonken. De toestellen zullen dienen voor de opleiding van Marokkaanse piloten.


Zwangere minister Mbarka Bouaida verlaat mogelijk regering (24 april 2014)

Zwangere minister Mbarka Bouaida verlaat mogelijk regering

Mbarka Bouaida, onderminister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking, is volgens Al Akhbar zwanger. De 39-jarige vrouw werd tot minister benoemd in de tweede versie van regering Benkirane.


Moulay Hicham wilde anti-Mohammed VI krant beginnen voor 50 miljoen (23 april 2014)

Moulay Hicham wilde anti-Mohammed VI krant beginnen voor 50 miljoen

Prins Moulay Hicham zou aan de Marokkaanse journalist Abderrahim Ariri 20 miljoen dirham hebben aangeboden om een nieuwe krant te beginnen. Met de krant moest worden aangetoond dat niets goed ging in het koninkrijk van Mohammed VI.


Risico op politiek geweld in Marokko erg laag (22 april 2014)

Risico op politiek geweld in Marokko erg laag

In Marokko is het risico op politiek geweld erg laag in vergelijking met de rest van Afrika. Enkel Botswana doet het beter volgens een ranking van AON.


Mocro flavour, duizend-en-een-nacht in Marrakech (21 april 2014)

Mocro flavour, duizend-en-een-nacht in Marrakech

Ik moet iets bekennen…. Maandagnacht ben ik thuis gekomen van 5 fantastische dagen Marrakech en ik heb me nou niet bepaald gehouden aan ons maandthema Low Budget Travels #excuus. Mijn liefde en ik hadden wat te vieren, dus mochten we flink uitpakken van onszelf. Marrakech stond al heel lang op ons verlanglijstje en het was geweldig! Arabische sferen met een vleugje Europa. Het oude centrum is volledig ommuurd, een doolhof van smalle straatjes met zandkleurige huizen.


Marokko doet beroep op VN om Sebta en Melilla terug te krijgen (20 april 2014)

Marokko doet beroep op VN om Sebta en Melilla terug te krijgen

Spaanse mediabronnen melden dat de Marokkaanse regering Sebta en Melilla voor de Verenigde Naties gaat opeisen. De grote vraag is of Marokko de twee enclaves in het noorden van het land in 2015 eindelijk terugkrijgt?


Marrakech favoriete bestemming supersterren (20 april 2014)

Marrakech favoriete bestemming supersterren

Marrakech staat in de top-3 van lievelingsbestemmingen van supersterren. Dat blijkt uit een recente ranking van het tijdschrift Gala.


Marokkaanse legerparachutisten trainen in Gibraltar (20 april 2014)

Marokkaanse legerparachutisten trainen in Gibraltar

Marokkaanse Generaal M’Barek Moutaleb heeft enkele dagen geleden een bezoek gebracht aan zijn mannen in Gibraltar. De militairen nemen er deel aan oefeningen met het Brits leger.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 193