Marokko

Het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgen? Algemeen- , financieel- , sport-, cultuur- en filmnieuws vind je op Bladna.nl.

Marokko en Frankrijk herstellen justitiële samenwerking (31 januari 2015)

Marokko en Frankrijk herstellen justitiële samenwerking

De Franse minister van Justitie, Christiane Taubira, heeft vandaag het herstel van de justitiële samenwerking tussen Frankrijk en Marokko aangekondigd.


Marokko krijgt militair materieel van Golflanden (30 januari 2015)

Marokko krijgt militair materieel van Golflanden

Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben militair apparatuur aan Marokko geschonken. Het legermateriaal zou tijdens de tweede Golfoorlog hebben gediend.


Hassan II bezocht werf in korte broek (30 januari 2015)

Hassan II bezocht werf in korte broek

In 1957 bezocht Koning Mohammed V samen met zijn zoon Hassan II, toen nog Kroonprins, de werf van de ’Weg van de Eenheid’. Een nieuw filmpje toont hoe Hassan II in en kort shortje rondloopt en zijn vader in een simpele djellaba.


GoPro reis in Rabat (30 januari 2015)

GoPro reis in Rabat

Een YouTuber heeft zijn driedaagse trip in Marokkaanse hoofdstad Rabat met een GoPro camera gefilmd. Het resultaat is het bekijken waard!


Overheid Marokko hulpeloos tegen toenemend aantal kinderhuwelijken (29 januari 2015)

Overheid Marokko hulpeloos tegen toenemend aantal kinderhuwelijken

Kinderhuwelijken nemen toe in Marokko. Het is de overheid nog steeds niet gelukt om daar verandering in te krijgen, aldus minister Mustapha Ramid van Justitie.


Franse President als nazi afgebeeld door Marokkaanse krant (29 januari 2015)

Franse President als nazi afgebeeld door Marokkaanse krant

Is er een uitroeiing van Moslims in Frankrijk? Het is in ieder geval wat de Marokkaanse krant Al Watan Al An denkt. Op de cover van de krant wordt de Franse president François Hollande als een nazi afgebeeld. Bijstaand tekstje: "Zullen de Fransen de concentratiekampen van Hitler doen herleven om de Moslims uit te roeien?"


Zo zal het nieuw aquarium van Casablanca eruitzien (29 januari 2015)

Zo zal het nieuw aquarium van Casablanca eruitzien

Het nieuwe aquarium van Casablanca wordt met zijn 15.000 m2 één van de grootste ter wereld. Ontdek hoe deze aquarium van 250 miljoen dirham eruit zal zien.


14% Marokkanen deden zelfmoordpoging (29 januari 2015)

14% Marokkanen deden zelfmoordpoging

Bijna de helft van de Marokkaanse bevolking lijdt aan een psychische aandoening en 14% heeft al een zelfmoordpoging gedaan.


Opening snelweg El Jadida - Safi uitgesteld (29 januari 2015)

Opening snelweg El Jadida - Safi uitgesteld

De nieuwe snelweg tussen El Jadida en Safi in Marokko zal uiteindelijk niet volgens planning op 24 maart worden ingehuldigd.


Toen Koning Hassan II Ahouach danste (28 januari 2015)

Toen Koning Hassan II Ahouach danste

Tijdens een bezoek aan Ouarzazate samen met zijn vader Koning Mohammed V, danste Koning Hassan II, toen nog Kroonprins, als de beste de traditionele Ahouach dans. Een niet te missen filmpje!


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 235