Zoeken

Marokko: controverse over prijzen Ryanair zwelt aan

26 april 2024 - 21:00 - Marokko

©

De Ierse low-costmaatschappij Ryanair ligt in Marokko opnieuw onder vuur vanwege de hoge prijzen die worden gehanteerd voor binnenlandse vluchten.

De afgelopen weken zijn er tal van klachten binnengekomen over de tarieven die Ryanair hanteert, evenals over het feit dat passagiers gedwongen worden om met een internationale bankkaart te betalen in plaats van met de Marokkaanse dirham.

Lees ook: Marokko stelt ultimatum aan Ryanair

De prijsverhogingen zijn aanzienlijk. Zo is de prijs van een ticket tussen Marrakech en Tetouan gestegen van 140 dirham naar 850 dirham, terwijl de prijs voor een vlucht tussen Marrakech en Tanger is gestegen van 240 dirham naar 853 dirham. Ook de prijs van een ticket tussen Agadir en Tanger is fors gestegen, van 163 dirham naar 853 dirham.

De kritiek op Ryanair is niet alleen afkomstig van passagiers, maar ook van parlementsleden. In april stelde de Haraki-partij in het parlement vragen aan de minister van Transport en Logistiek over de praktijken van Ryanair. Driss Sentissi, lid van de Haraki-partij, betoogde dat de "eerste vluchten van de maatschappij in april 2024 erg populair waren bij reizigers. Wat passagiers stoorde was de betaalmethode die de maatschappij hanteerde voor de aankoop van deze tickets, namelijk betaling in vreemde valuta via een internationale bankkaart. Veel klanten van de maatschappij beschouwen dit als een vorm van misleiding."

Lees ook: Marokko: nog maar net aangekomen en Ryanair zorgt al voor controverse

Het ministerie van Transport en Logistiek heeft Ryanair op 29 maart 2024 al op de hoogte gebracht van de klachten en verzocht om zich zo spoedig mogelijk aan de regels te houden. Tot op heden heeft Ryanair nog niet voldaan aan deze eisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team