Zoeken

Azzedine Ounahi krijgt harde kritiek

16 december 2023 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Azzedine Ounahi, die tijdens het WK 2022 in Qatar furore maakte met het Marokkaanse elftal, krijgt flinke kritiek te verduren vanwege zijn middelmatige prestaties bij Olympique Marseille.

Na zijn indrukwekkende optreden op het wereldkampioenschap, waarbij Marokko de halve finale bereikte, werd Azzedine Ounahi in de winterse transferperiode voor 8 miljoen euro door Marseille gecontracteerd. Hij heeft echter moeite om zich te bewijzen in de Zuid-Franse stad.

Lees ook: Azzedine Ounahi geblesseerd, Benjamin Bouchouari door Marokko opgeroepen

Ounahi ontsnapt niet aan de kritiek van voetbalanalisten. De Frans-Italiaanse sportjournalist Daniel Riolo van RMC was scherp in zijn oordeel over de Marokkaanse middenvelder. "Ounahi is niet sterk genoeg. Hij viel op tijdens het WK, maar clubvoetbal en de opzet van wedstrijden zijn anders. Hij mist fysieke kracht, wat in het moderne voetbal essentieel is. Het is een fout om dit niet in te zien. Hij is sinds zijn komst bij Marseille nog niet goed geweest, het is een woestijn."

Lees ook: FC Barcelona: de mislukte transfer van Azzedine Ounahi

Deze kritiek volgde op de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Brighton, waarin Ounahi een wisselvallige prestatie leverde. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor Brighton, nadat de Braziliaanse aanvaller João Pedro in de 88e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. Deze zege zorgde ervoor dat Brighton zich als groepswinnaar direct kwalificeerde voor de achtste finales van de Europa League.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team