Zoeken

Algerijnse bondscoach Tanzania vecht schorsing na kritiek op Marokko aan

24 april 2024 - 20:00 - Sport

©

De Algerijnse bondscoach van Tanzania, Adel Amrouche, is vastberaden om zijn schorsing van acht maanden door de Afrikaanse voetbalbond (CAF) aan te vechten. Hij werd geschorst na uitspraken waarin hij Marokko beschuldigde van beïnvloeding tijdens de Afrika Cup in januari.

Amrouche had de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) beticht als een "grote macht" in de Afrikaanse voetbalwereld, die de keuze van scheidsrechters en speelschema’s zou beïnvloeden. Deze uitspraken leverden hem een schorsing van acht wedstrijden en een boete van 9200 euro op.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Tanzania: Algerijnse coach uit ernstige beschuldigingen

Door deze schorsing miste hij al vier wedstrijden, waaronder twee Afrika Cup-wedstrijden en twee vriendschappelijke wedstrijden in maart. Adel Amrouche zal de komende maanden nog meer wedstrijden missen, waaronder een WK-kwalificatiewedstrijd in juni en de eerste drie wedstrijden van de Afrika Cup 2025-kwalificatie.

Adel Amrouche is van mening dat de strafmaat te zwaar is en dat zijn recht op vrije meningsuiting is geschonden. "Ik ben geschokt door het handhaven van mijn schorsing," vertelde hij aan Jeune Afrique. "De CAF wilde een voorbeeld maken van mij voor iedereen die de gevestigde orde durft te verstoren. Acht wedstrijden voor een uitspraak in de pers, dat is een manier om de vrijheid van meningsuiting te beperken (...) Deze sanctie heeft iets weg van een afrekening en wraak."

Lees ook: Algerijnse bondscoach Tanzania Adel Amrouche ontslagen na beschuldigingen tegen Marokko

De Algerijnse coach hoopt dat het Hof van Arbitrage voor Sport hem gelijk zal geven en zijn schorsing zal opheffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team