Zoeken

Zineb El-Rhazoui: "Mohammed VI zal via de achterdeur vertrekken net als alle dictators"

9 juli 2011 - 14:40 - Marokko

©

Zineb El-Rhazoui, lid van de Beweging 20 februari, zei in een interview aan de Algerijnse krant Al Watan dat haar Beweging zowel "de vorm van de grondwet, de inhoud ervan en het referendum" verwierp omdat de "Marokkaanse regering meester is het manipuleren van verkiezingen".

De jonge vrouw die ook een activiste is van de "Alternatieve beweging voor de individuele vrijheden" (Mali), die het recht claimt om in het openbaar te eten tijdens de ramadan, beschouwt de grondwet als "bereidt in een snelkookpan".

Volgens haar zijn "tien dagen niet genoeg om een dergelijke tekst te onderwerpen aan een nationaal debat die op dag van vandaag niet bestaat". De "grondwet werd gemaakt voor de Makhzen en de koning" en zou bijdragen aan het "versterken van zijn macht".

In Marokko, voegt Zineb El-Rhazoui eraan toe, vertegenwoordigd de jeugd 60% van de bevolking en "staat voor een muur. Zelfs de grens met Algerije is afgesloten".

De jonge vrouw is ervan overtuigd dat de situatie op een dag zal ontploffen en dat de nieuwe grondwet "reactionair en meer absolutistische is dan de vorige".

Zineb El-Rhazoui, verontwaardigd over de positieve reactie van buitenlandse staten ten opzichte van de Marokkaanse regime, voorspelt dat "Koning Mohammed VI zal vertrekken via de achterdeur net als alle andere dictators"!

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team