Zoeken

Zes Marokkaanse tennissers geschorst wegens matchfixing

18 juli 2021 - 18:20 - Sport

©

De tennissport in Marokko blijkt het toneel te zijn van corruptie en matchfixing. Afgelopen woensdag heeft het International Tennis Integrity Agency (ITIA) bekend gemaakt dat zes Marokkaanse tennissers voorlopig zijn geschorst om de integriteit van de tennissport in Marokko en de Koninklijke Marokkaanse Tennisfederatie te kunnen waarborgen.

De zes geschorste spelers zijn Amine Ahouda, Anas Chakrouni, Ayoub Chakrouni, Mohamed Zakaria Khalil, Soufiane El Mesbahi en Yassir Kilani, meldt het ITIA in een persbericht. Uit een onderzoek van het agentschap zou blijken dat deze spelers de regels van het Tennis Anti-Corruption Program (TACP) hebben overtreden.

"Het Internationaal Agentschap voor de integriteit van tennis is een onafhankelijk orgaan dat is opgericht door de internationale bestuursorganen van tennis om het tennis te promoten, aan te moedigen, te verbeteren en de integriteit van het professionele tennis wereldwijd te beschermen", staat vermeld in het persbericht.

Gedurende de schorsing mogen de Marokkaanse tennissers niet deelnemen aan toernooien die worden georganiseerd door officiële internationale tennisfederaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team