Zoeken

Dakhla krijgt eigen voetbalstadion

11 juli 2021 - 20:20 - Sport

©

De zuidelijke stad Dakhla krijgt zijn eigen voetbalstadion dat zal voldoen aan internationale normen. De Koninklijke Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) heeft bekend gemaakt dat de bouw van het stadion ongeveer 200 miljoen dirham zal gaan kosten.

Voor de bouw van het stadion is een locatie ten noordoosten van de stad Dakhla uitgekozen, bij het kruispunt van de snelwegen N1 en de P1100 die leidt naar het schiereiland waarop de stad is gelegen. Voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe stadion heeft de FRMF een architectuurwedstrijd uitgeschreven. Architectenbureaus kunnen zich inschrijven voor dit aanbestedingsproject op een platform van de overheid.

De bouwgrond die beschikbaar is voor het stadion heeft een afmeting van 50 hectare en het is de bedoeling dat de voetbaltempel een capaciteit krijgt van 15.000 zitplaatsen, waarvan er 5000 overdekt zullen zijn. Het vastgestelde budget van 200 miljoen dirham moet alle bouwwerkzaamheden dekken die nodig zijn voor de realisatie van het stadion.

Op 1 september zal om 10:00 uur in de ochtend door het Nationaal Agentschap voor Openbare Voorzieningen in Rabat bekend worden gemaakt welk bedrijf het project uit zal gaan voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team