Zoeken

Reda Bennani (16) is de toekomst van het Marokkaanse tennis

30 mei 2023 - 23:00 - Sport

©

De 16-jarige Reda Bennani is een getalenteerde tennisspeler met een veelbelovende toekomst. Hij zou over een paar jaar een van de besten ter wereld kunnen worden.

Tennis is in Marokko geen enorm populaire sport. Sinds Younes El Aynaoui in 2008 met pensioen ging is er in het koninkrijk geen getalenteerde speler meer die tot de wereldtop behoort. Maar de laatste jaren is er een jongeman opgestaan die Marokko goed vertegenwoordigt in de discipline. Zijn naam is Reda Bennani. Hij is geboren in 2007 in Casablanca en staat momenteel 36e op de World Tennis Tour Junior Ranking. Door hard werk en toewijding wordt hij momenteel beschouwd als de toekomst van het Marokkaanse en Afrikaanse tennis, schrijft Elconfidencial.

Lees ook: Marokkaan Elliot Benchetrit wint toernooi in Doha

Tijdens zijn deelname aan de Mutua Madrid Open, een aantal weken geleden, liet Reda doorschemeren dat hij over enkele jaren de beste Marokkaanse tennisser aller tijden zou kunnen worden. Hij bleek een van de meest in vorm zijnde spelers te zijn op het ITF-circuit, waar hij dit jaar de J200 in Caïro won. Ondanks zijn jonge leeftijd is Reda al aan zijn derde seizoen als tennisser bezig. Volgens de statistieken speelt hij beter op klei dan op gras. Van de 97 gespeelde wedstrijden heeft hij er 73 op klei gewonnen, een succespercentage van 75%. Op gras daarentegen verloor hij de helft van zijn wedstrijden. De 16-jarige tennisser zal zijn prestaties op dit vlak moeten verbeteren.

Lees ook: Tennisser Elliot Benchetrit kiest voor Marokko en zegt waarom

Na het winnen van de J200 in Caïro speelde Reda Bennani ook nog in de ATP 250 in Marrakech, waar hij een partij won tegen Vit Kopriva en een "wild card" kreeg om deel te nemen aan het professionele tennistoernooi Madrid Open. "Het is een grote eer en een voorrecht voor mij om dit jaar te worden uitgenodigd voor de Mutua Madrid Open. Op 16-jarige leeftijd mogen deelnemen aan een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld is iets heel bijzonders. Ik ben heel dankbaar en zal alles geven om iedereen trots te maken, vooral de Arabische gemeenschap die mij zo steunt. Dit is het begin van een professionele carrière waarin ik voor mezelf geen grenzen stel," aldus Bennani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team