Zoeken

Marokkaanse tennisser Younes Rachidi levenslang geschorst

11 februari 2023 - 18:00 - Sport

©

De voormalige Marokkaanse tennisser Younes Rachidi is voor het leven verbannen van alle tennisactiviteiten, na een record aantal schendingen van het anticorruptiereglement.

Volgens een verklaring van het International Tennis Integrity Agency (ITIA) op donderdag, heeft Younes Rachidi 135 overtredingen begaan op het gebied van match-fixing, het hoogste aantal overtredingen dat ooit voor één persoon is geregistreerd.

Lees ook: Marokkaan Elliot Benchetrit wint toernooi in Doha

De 36-jarige tenisser heeft Marokko tien keer vertegenwoordigd in de Davis Cup, en noteerde zijn hoogste ATP ranking als 473ᵉ in de wereld in het dubbelspel in 2013 (753ᵉ in het enkelspel). Zijn laatste profwedstrijd voor Marokko was in 2017. In haar verklaring meldt het ITIA ook dat hij betrokken was bij match-fixing samen met twee Algerijnse spelers, die onlangs door het agentschap werden geschorst. De zaken kwamen aan het licht na onderzoek door het agentschap in samenwerking met Belgische ambtenaren.

Lees ook: Zes Marokkaanse tennissers geschorst wegens matchfixing

Met deze sanctie zal Younes Rachidi nooit meer kunnen "spelen, coachen of deelnemen aan een officieel tennisevenement", aldus de ITIA in haar verklaring. Naast zijn levenslange schorsing krijgt hij een boete van 34.000 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team