Zoeken

Boot Portugal - Tanger binnen enkele weken van start

17 juni 2021 - 10:01 - Marokkanen in het buitenland

©

Terwijl de operatie Marhaba 2021 van start is gegaan op de lijnen Frankrijk/Italië/Marokko, is de Marokkaanse regering van plan om in de komende weken, waarschijnlijk eind juni of begin juli, een zeeverbinding tussen de haven van Portimao in Portugal en de Marokkaanse haven Tanger Med op te starten.

De route Portugal - Tanger Med komt ter vervanging van de lijn Algeciras - Tanger Med en zal met name door Marokkanen die in Spanje wonen worden gebruikt om naar het land terug te keren, schrijft Infoferrymaroc. Drie rederijen komen in aanmerking voor deze lijn, namelijk Africa Morocco Link (AML), Intershipping en FRS met elk één schip in eerste instantie.

Lees ook: Marhaba 2021: extra veerboten voor overtocht wereld-Marokkanen

De Marokkaanse regering wil de Marokkaanse diaspora de grootst mogelijke keuze aan lijnen en diensten bieden, om hen in staat te stellen deze zomer naar het koninkrijk terug te keren om hun familie en verwanten te zien.

Volgens een persbericht van het ministerie zal de prijs van een retourticket 450 euro bedragen voor een gezin van 4 personen. Een prijs die op het hoogste niveau van de Marokkaanse regering zou zijn vastgesteld. De reis zal ongeveer 3 uur duren, afhankelijk van het type schip dat door de rederij wordt gebruikt. De route Algeciras - Tanger Med heeft een reistijd van ongeveer 1 tot 2 uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team