Zoeken

Zangeres Oum beschuldigd van schenden Marokkaanse vlag

12 december 2019 - 10:59 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Oum El Ghaït Benessahraoui, kortweg "Oum", heeft afgelopen zondag tijdens een concert in Abidjan een fout gebaar gemaakt dat voor enige controverse zorgt in Marokko.

Tijdens het concert verliep alles goed tot een geagiteerde fan plots van achteren op het podium klom. Hij liep naar Oum die hem niet had gezien en legde een grote Marokkaanse vlag op haar schouders. De fan rende vervolgens van het podium.

Oum reageerde geschrokken en was gegeneerd door de vlag die haar geen bewegingsvrijheid gaf. Ze besloot het daarom af te doen en legde het zachtjes op de grond. De fan stapte terug op het podium, raapte de vlag op en kuste het onder luid applaus van het publiek.

De zangeres kreeg na het voorval veel kritiek op sociale media en wordt er zelfs van beschuldigd de vlag te hebben geschonden. Oum ontkent dat en stelt dat de man niets op het podium te zoeken had.

"Voor degenen die mijn gebaar verkeerd hebben geïnterpreteerd, weet dat ik, net als jij, graag onze vlag naar voren breng om onze teams te ondersteunen tijdens internationale sportwedstrijden. Maar in mijn sector is het dragen van de vlag op het podium een pleonasme, omdat ik naar mijn mening en met veel bescheidenheid een stem en een gezicht van Marokko ben. Mijn identiteit kan je vinden in mijn muziek, mijn teksten, mijn outfits en mijn acties, waar ik me ook bevind.", schreef Oum in een bericht op sociale media.

Bladna.nl